Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 25. 1. 2018.

| Politika

DS: Vlast manipuliše brojem nezaposlenih u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Demokratska stranka
Demokrate tvrde da se lažira statistika; Foto: JV / P. Blagojević

Dok se vlast hvali kako je u Nišu sve manja nezaposlenost, Demokratska stranka tvrdi da je u pitanju obmanjivanje javnosti statističkim akrobacijama, jer svako ko radi bar jedan dan mesečno skida se sa liste nezaposlenih. Dodaju i da su prihodi od poreza na zarade drastično pali.

Pre nekoliko dana objavljeno je da je u Nišu na evidenciji nezaposlenih 27.540 ljudi, navode iz DS, međutim lider niškog odbora ove opozicione stranke Miodrag Stanković tvrdi da taj podatak nije tačan.

Država je promenila statistiku, pa se lakše neko pojavljuje kao zaposlen. Dovoljno je da radi 1 dan i da se pojavi kao zaposlen. Ta statistika apsolutno nije uporediva sa vremenom Demokratske stranke. Vlast pretvara građane u statističke brojke. Nama nije bilo važno da manipulišemo - kaže Stanković.

Lider niških demokrata postavlja pitanje “da li neko ko radi 10 dana mesečno može da preživi od toga”, a svoju tvrdnju da je mnogo više Nišlija bez posla nego što se zvanično prikazuje, ilustruje brojkama o prihodima od poreza na zarade.

Prihod od poreza na zarade je u stalnom opadanju, 2012. je bio 4,1 milijardu dinara, da 2016. je bio manji za čak 419 miliona dinara. Za taj novac moglo je da bude izgrađeno 6 novih vrtića, 3 škole, azil za pse. Tvrdnje vlasti da je smanjena nezaposlenost jednostavno ne stoje - navodi Stanković.

Demokrate ističu da je u vreme njihove vlasti u gradu od 2008. do 2012. zaposleno 5.000 ljudi, a da je u vreme vlasti SNS izgubljeno 1.000 radnih mesta, jer su raskinuti ugovori sa Dajtehom i Italnisom, kako kažu, a mnoge Nišlije su izgubile posao u preduzećima Vagonka, Građevinar, Niška mlekara, Jastrebac i Vulkan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sabor oporavka

    14:26 // 26. 1. 2018.

    Nadajmo se da ce posle ekonomskog samita u Davosu jake kompanije da dodju i uloze u Srbiju, otvore gigante sa po 100 radnika za minimalac uz subvencije drzave i za velike ulozene pare drzave za izgradnju.

  • Strategija

    12:39 // 26. 1. 2018.

    Najgora zemlja sa najgorim ljudima na svetu. Kakva ulaganja i zaposljavanja se ocekuju u doba robotike. Zemlja za pranje para i poreski raj.

  • Mara

    15:09 // 25. 1. 2018.

    Žalosno pa nema gde...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: