Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 2. 4. 2018.

| Politika

DS odgovara Bulatoviću: Ne umete da vodite ni skupštinu stanara, a kamoli Grad

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Demokratska stranka
Stigao odgovor; Foto: JV / P. Blagojević

Niška vlast treba da prizna da ne može ni da sačuva nasleđeno, poručuju iz Demokratske stranke, a gradonačelnik Darko Bulatović ne ume da vodi ni skupštinu stanara, a kamoli ovako veliki grad. Ako država može da ulaže desetine miliona u "Beograd na vodi", mora i u niški aerodrom, dodaju iz DS.

Nakon što je Bulatović okrivio DS što je predao niški aerodrom Republici, iz ove stranke pozivaju gradonačelnika da iznese pred javnost ugovore za koje govori da su štetni.

Izgleda da to ipak nećete uraditi jer ti koje optužujete da su potpisivali ugovore su sada u vašoj stranci. Kako će te da napadate svoje članove? I da li sve ovo oko aerodroma znači da je niško rukovodstvo nesposobno pa Nišu treba tutor, staratelj? Pa neka vam pošalju onda nekog iz Beograda da nam uređuje i vodi Grad Niš - kažu iz DS.

Iz ove partije pozivaju Vladu Srbije da vrati novac koji uzima lokalnim samoupravama. Onda će, kako kažu, Niš imati dovoljno da uloži u aerodrom, koji za ovaj grad znači “opstanak”. Gradonačelniku Bulatoviću poručuju da mu više ni članovi SNS ne veruju da je DS “kriva za sve”.

Iako SNS pokušava da ubedi građane Srbije da je pre njih u Srbiji sve bilo loše a od njih počinje istorija, stvarnost je na njihovu žalost drugačija: od 2012, kada su presvučeni radikali došli na vlast, Srbija a sa njom i Niš, tonu u sve dublji mrak, u sve teže i teže stanje - navode iz DS.

Podsetimo, gradska vlast poklonila je niški aerodrom Državi, zbog čega su građani izašli na ulice. I opozicija i građanska udruženja traže ostavku gradonačelnika i Gradskog veća.


Niški aerodrom postoji od 1935. godine, vlast poklanja tuđe

Treba naučiti da je Niš svoj aerodrom imao još daleke 1935. godine, da su sa njega poletali i sletali avioni koji su prevozili putnike do Soluna i nazad i da ga od tada niko nikome nije poklanjao, već je on oduvek služio na korist ne samo Nišlijama već i ljudima koji žive u regionu.

Služio je i hrabrim vojnim pilotima koji su se borili da sačuvaju teritoriju Srbije a samim tim i Niš. I kada je 1999 godine uništen, građani Niša su uz pomoc Vlade Kraljevine Norveške, zdušno pomagale da se on obnovi i stavi u funkciju, jer znaju koliko niški aerodrom znači Gradu - kažu iz DS.

Od tada je niški aerodrom krenuo da se razvija, ponekad uspešno, ponekad manje uspešno, ali se razvijao, saopštavaju iz DS. Grad je ulagao u osposobljavanje piste, izgradnju zgrade i subvencionisao letove kompanija koje su htele da lete iz Niša.

Jedino JAT a kasnije i AIR Serbia nisu hteli da lete sa niškog aerodroma, verovatno zato, što kako reče SNS predsednik, “država je dozvolila niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" da se razvija, iako oduzima putnike beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla” - rekli su iz DS.

Ako neko zaista želi da se i Niš razvija, zaključuju iz DS, mora da shvati da je za to neophodan razvoj i aerodroma i železnice i infrastrukture uopšte.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    01:31 // 3. 4. 2018.

    Buljatovic...

  • Mara

    15:32 // 2. 4. 2018.

    Nije tačno Bulatovic je divan čovek taman su tandem sa ministarka Zoranom.Mihajlović

  • Milan

    15:18 // 2. 4. 2018.

    Samo napred demokrate i ne osvrćite se na ove botove sa ispranim mozgovima. Niš se jedino razvijao kad su ga vodile demokrate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: