Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 25. 1. 2018.

| Politika

Da li su Nišlije štetne za državu ili su naprednjaci štetni za Niš?

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
debata
Izjave iz debate uzburkale javnost; foto: JV

Dok direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” i funkcioner Srpske napredne stranke Bojan Avramović tvrdi da je 300.000 Nišlija šteta za državu, opozicione partije takvu izjavu ocenjuju kao “uvredu i pljuvanje u lice svim Nišlijama” i uzvraćaju da su, zapravo, naprednjaci šteta za Grad.

avramović Avramović uvredio sve Nišlije?; Foto: JVAvramović je ovakvu konstataciju izrekao u debati Južnih vesti o niškom aerodromu, objašnjavajući da Niš ne bi mogao da opstane samostalno, kad se preračunaju prihodi i rashodi i koliko građani Niša plaćaju porez. Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu oštro je osudio ovakvu izjavu čoveka koji “brine” o razvoju Niša i juga Srbije.

To je veliki bezobrazluk ove vlasti. Ne mogu da verujem da je neko dao za pravo sebi da tako nešto kaže. Bukvalno je uvredio sve građane Niša - kaže Stanković.

sovrlić Sovrlić ocenio Avramovićeve izjave kao "ulizičke"; foto: P. B.Ipak, dao je i jedan “savet” Avramoviću kako da pomogne državi i preporučio mu “da vrati službeni auto iz kojeg ne izlazi”. Revoltiran izjavom, slično je reagovao i gradski koordinator Pokreta “Dosta je bilo” Dejan Sovrlić.

Takav nivo ulizištva, podaništva, nisam mogao da očekujem ni od koga, pa ni od njih. Da je neko spreman da pljune po celokupnom gradu, da pljune po svakom od nas, pa i po onima koji su glasali i za SNS i za DJB i za ostale. Svakom Nišliji je pljunuo u lice ponaosob - kaže Sovrlić.

bane Jovanović "štetu" prebacio na naprednjake?; foto: NPSOdbornik Pokreta “Niš, moj grad” Bane Jovanović "strelicu" koju je Avramović "odapeo" prema građanima Niša, okrenuo je ka stranci kojoj Avramović pripada.

Avramović je deo vlasti koja je štetna po grad. Niš je postao simbol siromaštva i dolina gladi. Krase ga afere i masovan odlazak mladih. Krase ga unutarstranački sukobi koji su zaustavili razvoj grada tako da je prosečna plata veća u Pirotu i Kragujevcu nego u Nišu. Nesposobna vlast nije u stanju da obezbedi prihode za grad. Međusobno se hapse, međusobno se sukobljavaju kako bi se dokopali kolača. Upropastili su javna preduzeća, bave se aferama, pale automobile - kaže Jovanović.

Povodom sporne izjave reagovala su i udruženja građana, pa je tako Udruženi pokret slobodnih stanara zatražio hitnu smenu Bojana Avramovića.

Podsetimo, Bojan Avramović je 2012. godine, dok je bio član Nove Srbije, kritikovao odluke vlasti koje podstiču centralizaciju i favorizuju Beograd i Vojvodinu, a o Nišlijama je pisao u superlativu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Стеван Вељовић

    21:22 // 26. 1. 2018.

    Директор развојне агенције толико успешно ради свој посао, да у Ниш долазе само "шрафцигер" послодавци, који деле само минималне плате. У Београду неће у киоску људи да раде без 40-50 хиљада, а овде... Дај шта даш, само да није џаба. У садејству са саборцима из руководства града врло "успешно" раде на пропасти Ниша. И јесте, криве су Нишлије, сами смо изабрали своје џелате...

  • !?

    17:51 // 26. 1. 2018.

    Kako god da jeste, gradjani Niša da imaju gde da rade punili bi budžet i te kako. Da se poslednjih 25 god. ne rade stranačka zapošljavanja i otvaraju radna mesta o ovome ne bi ni polemisali. Bane Jovanović nek se pokrije usima i ćuti, čovek koji ima jedini cilj da napljuje odakle je dosao Bandjur i priča o poštenju.

  • Primus

    12:58 // 26. 1. 2018.

    je li Nišlije...šta bi od onog vašeg krsta na VINIKU?? Niste znali čija je parcela ili šta već? Što bi rekli 'egipćani'-to je veliki PLUS za sve..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: