Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 8. 12. 2019.

| Politika

Demokrate uz Dveri: Vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
mikica stanković
"Nasilje vlasti nd neistomišljenicima se mora zaustaviti"; Foto: JV

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković poručio je vlasti da prestane da podržava i štiti nasilnike, a povodom tvrdnji aktivista Dveri da su u niškom naselju Brzi Brod prvo napadnuti, a potom i privedeni. Stanković je istakao i da se opozicija neće uplašiti, te da će Srbija biti slobodna tek kada se ovakve pojave iskorene.

Dva dana nakon što su članove Dveri, kako su sami isticali, dvojica Brzobrođana vređala, pretila im i pokušala da otmu mobilni telefon, a onda svi zajedno završili u policijskoj stanici, i demokrate su osudile ovakva događanja.

Iako su mladići, koji su se javili redakciji Južnih vesti i predstavili se kao vinovnici incidenta istakli da nije bilo nasilja, ali i da nemaju nikakvu političku pozadinu, Stanković u svemu vide novo nasilje vlasti nad neistomišljenicima.

Umesto dijaloga i pokušaja da se smire tenzije i unormali situacija, aktuelna neodgovorna vlast nastavlja sa nasiljem nad neistomišljenicima. Pozivam nadležne da hitno reaguju i kazne počinioce ali pozivam i vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike. Poručujem organizatorima i počiniocima svih ovakvih napada da neće uplašiti opoziciju, a građanima obećavamo da će svi oni odgovarati, ne samo politički, već i sudski za sva svoja nedela. Srbija će biti slobodna tek kada ovakve pojave iskorenimo - poručio je Stanković.

Uz poruku da se nasilje nad neistomišljenicima mora zustaviti, Stanković je podsetio na napade koje su obeležili period za nama: napada na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića, paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, tuču u kabinetu predsednika opštine Žitorađa, prebijanja odbornika Demokratske stranke iz Knjaževca, te napada na opozicionog odbornika Niške inicijative.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    13:38 // 9. 12. 2019.

    Sve je to jedan haos i veoma tužno.

  • Petar Cvetanovic

    08:23 // 9. 12. 2019.

    Momci koje pojedine partije prozivaju kao nasilnike ja u potpunosti razumem ali postoje i drugi načini da se sakupljaju politički poeni,ne na ovakav način nije fer prema tim momcina.Svi u naselju poznajemo te momke. To su porodični i vrlo kulurni i vaspistani momci koji zastupaju naše naselje preko udruženja"PRIJATELJI BRZOG BRODA" Ovom prilikom želim da pružim podršku momcima iz našeg naselja .

    • M Jay

      10:41 // 9. 12. 2019.

      ako su vam oni porodični i fini, sa svilenim trenerkama, lavežom pasa umesto jezika u crnim naočarima za sunce, stvarno ne znam kakvi ste vi ostali...

  • Nikola

    08:11 // 9. 12. 2019.

    Isti su i zuti i ovi izdajnici na vlasti.. Jedino vojni puc pomaze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: