Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 21. 6. 2019.

| Politika

Dimitrovgradski SNS pre centrale stranke krenuo u izbornu kampanju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Dimitrov krenuo u kampanju
Dimitrov krenuo u kampanju; foto: arhiva JV

Pobrojavanjem uspeha u prethodnom periodu i najavom nekih budućih investicija, kako je rekao šef dimitrovgradskih naprednjaka Vladica Dimitrov, Opštinski odbor ove partije zvanično kreće u kampanju za predstojeće izbore koji bi, iako nisu ni raspisani, trebalo da se održe sledeće godine.

Predsednik odbora i predsednik Opštine Vladica Dimitrov najavljuje da će, od sada, praksa biti da na kraju svake radne nedelje neko iz lokalnog odbora govori o onome šta su radili u prethodnom periodu, ali će govoriti i o daljim planovima i budućim radovima.

Srpska napredna stranka će, kao najodgovornija u državi i u lokalnim samoupravama, krenuti sa kampanjom za predstojeće sveopšte izbore. Otvoreni smo za dobronamerne kritike, verovatno negde grešimo, ali ćemo odgovarati na zlonamernu kritiku vlasti - rekao je Dimitrov.

On se osvrnuo na ono što je učinjeno za vreme vlasti SNS-a u Dimitrovgradu, navodeći da je najveći uspeh izgradnja radne zone Beleš.

Tamo će se otvoriti prva fabrika veoma brzo. Stvaramo ambijent za nove invesitore, kod nas nekih tridesetak godina nije otvoren proizvodni pogon. Završili smo fasadu crkve u Željuši, a nastavićemo da pomažemo verskim zajednicama - rekao je šef naprednjaka.

Dodaje da je budžet Opštine stabilan, te da u ovom trenutku ima preko 60 miliona na računu, koje će se koristiti za naredne investicije.

Krećemo sa rekonstrukcijom trga ispred zgrade Opštine, to će biti gotovo do Dana opštine. Sređujemo salu Skupštine, srediće se i tribine na stadionu - rekao je Dimitrov.

Iako se, kako kaže, sprovodi mnogo mera kako bi se mladi ljudi zadržali u Dimitrovgradu i kako bi se povećao natalitet, najveći problem je i dalje pad nataliteta i loši demografski parametri.


Opozicija: Ako se ne ispune naši zahtevi, nećemo učestvovati na izborima

Za razliku od vlasti, opozicija još uvek nije krenula u kampanju, a ne zna se i da li će uopšte krenuti. Opozicioni odbornik, sada ujedinjene Demokraske stranke, Zoran Petrov, kaže da još uvek preovladava stav da se ne izlazi na izbore, jer ne postoje fer uslovi za sve. Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima; foto: JV

Mi tražimo otvorene medije, da se stvore uslovi za slobodne izbore. Ako se ne ispune naši zahtevi na redovne izbore nećemo izaći. Za sada je takav stav, ali ipak očekujemo da se steknu uslovi da učestvujemo na njima - rekao je Petrov.

On sa svojim kolegama i dalje ne učestvuje u radu lokalnog parlamenta, a iako nema zvanične kampanje to ne znači, kako kaže, da se ne radi svakodnevno sa članstvom.

Nećemo čekati zvanično raspisivanje izbora. Radimo sa članstvom, tražimo nove mlade lidere na lokalu i na nivou cele Srbije - rekao je Petrov.

Komentar na početak kampanje političkih protivnika ipak nema, jer je još upitno njihovo učestvovanje na narednim izborima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • opozicionar

    15:52 // 21. 6. 2019.

    Jel neko pitao Vladicu mozda koliko partijskig knjizica ima??? Verovatno samo kod Palme nije bio do sad :)

  • Imam molbu

    15:46 // 21. 6. 2019.

    Divim se Vašem radu!Dimitrovgrad izgleda savršeno,ima azil za pse,čisto je,u mom selu Visočki Odrovci ste postavili kontejnere-što ejjj u Nišu nema!Zato mi se i ne živi u Nišu i vratio bi se u"baštiniju",ali...Kuća u Dimitrovgradu nema struju-vodu u selu isto,pa me interesuje pošto nemam novca za to jel izlazi opština u susret nekako?Možda je glupo pitanje,izvinjavam se zbog toga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: