Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 9. 5. 2018.

| Politika

Direktor niškog aerodroma nema komentar na poklanjanje niškog aerodroma

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Vladica Đurđanović
Đurđanović prvi put javno o aerodromu; Foto: M. Z.

Prvi čovek Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović ne želi da se izjasni o nameri gradske vlasti da niški aerodrom pokloni državi. Kaže da menadžmentu nije bitno ko je vlasnik aerodroma, kao i da pored svih “političkih turbulencija”, ipak očekuje da ostane direktor.

Nema ko se nije izjasnio o sudbini Aerodroma “Konstantin Veliki”, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića do Dragana Markovića Palme i doveženih Vučićevih pristalica na mitingu ispred Leonija. Direktor niške vazdušne luke za to “goruće gradsko i nacionalno pitanje” kaže da nije u “domenu njegovog komentara”.

Menadžment ne komentariše vlasničku strukturu, uopšte nije bitno menadžmentu ko je u vlasničkoj strukturi, to odlučuje vlasnik aerodroma, u ovom slučaju trenutno je to Skupština grada Niša. Mi se borimo za što više putnika i da ti putnici bezbedno slete i polete - kaže Đurđanović.

Iako postavljen politički, kao kadar SNS, Đurđanović je ostvario izvesne rezultate u upravljanju aerodromom, ali ni sa “profesionalne strane” ne želi da kaže da li je za nišku vazdušnu luku bolje da bude u vlasništvu Grada ili države.

To nije u mom domenu komentara, to je već u domenu vlasnika - kratak je Đurđanović.

Nije želeo da komentariše ni svoju sudbini kao “kormilara aerodroma".

Direktor aerodroma je prolazna funkcija, to uopšte nije bitno ko je direktor aerodroma - kaže Đurđanović.

Ipak, optimista je po pitanju svoje direktorske karijere.

Normalno je da svaki čovek za svoj rad očekuje da i dalje bude direktor, zašto ne bih očekivao - navodi Đurđanović.

Dodaje i da je vlasnik uvek diktira ko će biti direktor, ali da je bitno “da Aerodrom funkcioniše i da Niš ima sve više i više putnika”.

Podsetimo, od 30. marta kada je Gradsko veće odlučilo da pokloni aerodrom državi, Đurđanović se nije izjašnjavao. Na sastanak ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i kompletne gradske vlasti 3. aprila, nije bio ni pozvan. Ali, februara kada je bio pozvan na sastanak o budućnosti aerodroma, nije govorio ništa. Odbio je i učešće u debati Južnih vesti o poklanjanju aerodroma. Od početka “afere aerodrom”, oglasio se 2 puta, oba puta preko saopštenja - kada je 35 radnika ostalo bez privremenih ugovora i kada je demantovao ministarku Mihajlović da “niški aerodrom nije bezbedan”. Juče je od Gradskog veća zatražio da 35 spornih radnika dobije ugovore “za stalno”, što je Veće odobrilo, ali se čeka saglasnost Vlade Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    23:25 // 11. 5. 2018.

    "onaj čije se ime ne spominje" najbolje zna šta će s aerodromom

  • ShoneNI

    13:54 // 11. 5. 2018.

    Tipicno. SNS.

  • Nenad 2008

    09:02 // 10. 5. 2018.

    G-dine direktore, na vrlo jasna, nedvosmislena, korektna pitanja, koja ne traže od sagovornika umeće govorništva, nadahnutog dijaloga, vi novinaru odgovarate smušeno, nezainteresovano, fizički prisutni, a u mislima ko zna gde -
    verovatno, šta će Predsednik reći, zapravo, kako sačuvati fotelju.
    I vaša izjava da RRA vodi pregovore, potvrđuje misli Nišlija da vi niste sposobni da vodite takvu firmu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: