Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:32, 22. 5. 2024.

| Politika

Đorđe Stanković o pretnjama da iseli porodicu iz Niša i da mu "sledi pakovanje"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Đorđe Stanković
Izvori su mu rekli da je pretnja ozbiljna; foto: Tamara Radovanović

Kandidat liste “Biramo Niš” za gradonačelnika Đorđe Stanković tvrdi da godinama trpi pretnje o kojima nije želeo javno da govori, sve dok nije dobio upozorenje da bi bilo bolje da on i njegova porodica na neko vreme napuste grad. Kaže da je pretnja bila da im “sledi pakovanje” i dodaje da zato što ne podržava “kalimero politiku” ostaje u Nišu.

Medijska hajka, kaže Stanković, ne prestaje od februara ove godine kada je postavio pitanje zašto je Aleksandar Vučić nosilac svih listi i od kada je u Strazburu rekao da u Nišu pobeđuje opozicija ako Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste i ne zloupotrebljava svoj status.

Jutros sam iz više zvaničnih i nezvaničnih izvora savetovan da izmestim porodicu iz Niša. Citiram reči koje su mi upućene: “Sledi ti pakovanje, priča o tvom bratu majci i tebi. I bolje ti je da te nema, a da tvoju zenu i decu posaljes van grada” Ovo nisu čaršijske priče i jesu infomacije od ljudi kojima verujem. Javno im poručujem: Ja ne idem ja nikuda, moja porodica ostaje sa mnom i da neću izmestiti porodicu jer ovo je moj grad - kaže Stanković.

Napominje i to da mu je 13. februara obijena i opljačkana porodična kuća i da mu je uništen nameštaj, kao i to da još uvek nije saznao od policije epilog istrage. Govori i o automobilima koji dežuraju ispred njegove kuće koje je zabeležila sigurnosna kamera, ali i o pokušaju paljenja njegovog automobila.

U martu mesecu sam otkrio informacije o korupciji koja se dešava u delu gradske uprave gde su javne nabavke, gde su se uvećavale cene za dečiji pribor i cene ograda koje se nalaze na svim ostrvima u gradu, nakon toga je izašao članak o mojoj porodici i poslovima moje majke u Infromeru i pravili su emisije na tu temu - tvrdi Stanković.

Kandidat za gradonačelnika Stanković ističe da o ovome nije hteo da govori u javnosti zato što nije pobodnik “kalimero politike” i zaključuje da napadi na porodice nisu politika koju on zastupa, ali traži da napadi na njegovu porodicu prestanu.

Zaključio je da ipak neće podleći pritiscima i neće dozvoliti da sloboda bude oteta Nišlijama, te da ukoliko pobede na izborima 2. juna neće dozvoliti da napadi na porodice političara ostane praksa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pikiljic

    10:52 // 25. 5. 2024.

    @Slucajni prolazik Da mu radi agencija kampanju, ovo sigurno ne bi rekao na ovaj način. Prilično neuverljiva priča. Ovo je klasično dizanje rejtinga pred izbore.

  • Dexter, ali pravi

    12:59 // 24. 5. 2024.

    Znači upozorili su ga prijatelji, a nije dobio nikakvu pretnju kao što piše u naslovu.
    Drugim rečima, Vučićev metod kukanja na imaginarne pretnje. Nema političara u ovom praznom odelu...

  • Tinpu

    12:49 // 24. 5. 2024.

    Ima li smešniji likova od botova !
    Sapasiba na držbu !
    Idite u ćoše da se stidite i plačete , zbog svih zlodela koja ste počinili !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Više zaradi suncobran u Crnoj Gori nego radnik u Srbiji, sramota!

Sramota Čitalac

Tekst: Leskovačka opozicija: Zahtevi radnika opravdani, problem nije rukovodstvo, već država

Pronađite nas na: