Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 24. 6. 2014.

| Politika

Dveri: Nepravilnosti u radu gradskog prevoza

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dveri
Dveri ukazuju na probleme gradskog prevoza u Nišu

Radno vreme koje izlazi iz zakonskih okvira, potpisivanje blanko ugovora sa kondukterima i umanjena minimalna zarada, samo su neki od problema gradskog prevoza u Nišu, ističu u Pokretu “Dveri”.

Primedbe putnika, neljubaznost konduktera i vozača, neklimatizovani i stari autobusi su poseban problem.

Kako kažu niškom povereništvu “Dveri” Grad je delimično odgovoran za loš odnos prema zaposlenima kompanija koje prevoze putnike u Nišu.

- Smatramo da je gradska vlast jedan od krivaca, jer je aneksom ugovora preuzela na sebe isplatu plata konduktera, a ne proverava kako se taj novac troši - poručuju iz Pokreta “Dveri”.

U ovom političkom pokretu rešenje ovih problema ne vide ni u izboru novih prevoznika, jer je, kako kažu, tender, koji je nedavno raspisan, loše osmišljen.

- U uslovima tendera ne postoje garancije da će biti poštovan Zakon o radu. Po novom tenderu plate konduktera će na sebe preuzeti prevoznici, međutim osnovano sumnjamo da će oni ozbiljno prekršiti Zakon o radu drastičnim povećanjem radnog vremena ili isplatom znatno nižih zarada od zakonski predviđenih. Ovde apelujemo na grad da osmisli i kasnije sprovede ozbiljniju kontrolu, ili u sam tender ubaci uslov da je obavezna isplata zarada preko računa, kako bi se sprečile zloupotrebe - poručuju “Dveri”.

Takođe, dodaju u ovom Pokretu, novi prevoznici neće nužno dovesti ni bolje autobuse, jer u tenderskoj dokumentaciji niskopodni i klimatizovani autobusi ne stoje kao apsolutni uslov, već kao prednost za one koji ponude takve autobuse.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • laki

    06:04 // 27. 6. 2014.

    jedini prevoznik koji apsolutno poštuje sve zakonske odredbe prema zaposlenim JP Aerodrom je na meti direkcije ista po svaku cenu ide da uništi kruž. liniju 34 slanjem na tender i izmenom trase ludilo

  • akonkagva

    08:35 // 26. 6. 2014.

    Sicevo; sto ne upozoravas coveka koji taj benzin nosi? Taj sofer ce i da Vas vozi, i da isteruje pse, macke razne zivotinjke, da kontrolise trgovinu naftnih derivata.Sve drugi ce da sredi.

  • sicevo

    22:40 // 25. 6. 2014.

    Autobus na relaciji Nis-Sicevo i Nis-Ostrovica je neretko pun kantama s benzinom i dizel-gorivom namenjenim poljoprivredi.Vise puta sam upozoravao vozace na opasnost od pozara ali nije vredelo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: