Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 25. 1. 2018.

| Politika

Dveri: Onaj ko je izdao Kosovo, izdaće i Niš

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
bosko obradovic, dveri
Pozvao građane na "borbu" za očuvanje Kosova; foto: S. M.

Kosovo kao sastavni deo Srbije bila je glavna tema tribine koju su u Nišu organizovale Dveri. Učesnici tribine su bili profesor Slobodan Samardžić, predsednik Istočne alternative Dragan Todorović, potpredsednik Dveri Niš Predrag Mitrović kao i lideri Dveri Boško Obradović, koji je naglasio da će “oni koji su izdali Kosovo, izdati i Niš”.

Kosovo ne može da bude nezavisno, istakao je Obradović, dok se, kako je rekao “ne nađe Srbin koji će to da potpiše” i dodaje da je upravo to “zadatak” predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Obradović je zapitao veliki broj građana koji su pratili tribinu “„Kosovo – neotuđivi deo Srbije“, da li veruju da oni koji su “izdali Kosovo, neće izdati i Niš”.

Da li iko ima iluziju da onaj ko je izdao Kosovo i Metohiju neće izdati Niš? Da li neko uopšte u to može da poveruje, kao što su ljudi mislili, ako se izda Knin da neće doći kod nas. Ako se preda Sarajevo da neće doći kod nas. Nema kraja rasparčavanju srpskih teritorija na Balkanu, ako mi ne postavimo branu - rekao je Obradović.

Lider Pokreta Dveri je rekao i da se odnos srpske Vlade prema Kosovu najbolje ogleda prema njihovoj percepciji vezane za kamen koji je Obradović, kako kaže, doneo u Skupštinu sa Kosova.

Za njih je kamen sa Kosova, zapravo kamen za kupus. Eto, tako oni gledaju na Kosovo - rekao je Obradović.

Pored njega, na tribini su govorili i predsednik Istočne alternative Dragan Todorović, kao i Slobodan Samardžić, kao i potpredsednik Dveri Niš Predrag Mitrović, koji su izneli slične stavove da je “Vučićev cilj nezavisno Kosovo i da građani moraju tome da se suprotstave”.


Obradović: Niška vlast zabranila veću salu

građani Veliki broj građana bio je zainteresovan za tribinu o Kosovu; foto: S. M.Tribina je protekla uz pesme sa kosovskom tematikom, žustre govore i srpsku himnu "Bože pravde". Međutim, Mesna kancelarija "Božidar Adžije" na Bulevaru Nemanjića bila je mala da primi sve zainteresovane građane, pa je veliki broj njih stajao i gurao se u masi.

Obradović je za ovo okrivio nišku vlast, koja, kako kaže, nije dozvolila da se ovaj skup organizuje u većem prostoru.

Zamislite, nas u 21. veku zabranjuju. Nisu nam dali skupštinsku salu, Narodno pozorište, ni Studentski kulturni centar - rekao je Obradović.

Naposletku, Obradović je saslušao građane koji su se uglavnom žalili na finansijsko stanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aco

    08:47 // 26. 1. 2018.

    Pored ovakvih stranaka nama neprijatelj ne treba. Ne znam samo dokle će nas srbe da plaše ovakvim izjavama, a dokle šiptare da ohrabruju da dođu do Niša? Sramota!

  • Dr.Knezevic

    04:15 // 26. 1. 2018.

    Jos jedna prazna prica kad pogledam levo desno, sve je isto. Slatka je ta drzavna fotelja!!!

  • Nikola

    00:13 // 26. 1. 2018.

    Razumem ja poziv na odgovornost ali nema potrebe za huskackom retorikom. Dosta je svima toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: