Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 5. 7. 2018.

| Politika

Dveri se ograđuju od svog odbornika koji je glasao za poklanjanje aerodroma

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Skupština grada
Dveri izgubile odbornika; Foto: JV

Dok samostalna odbornica Jelena Đorđević proziva Pokret Dveri zbog toga što je njihov odbornik Tomislav Petrović glasao za poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, Dveri se ograđuju od svog odbornika i najavljuju da će ga isključiti iz stranke. Sam Petrović potvrđuje da je glasao "za" i kaže da je već napustio Dveri.

Samo glasanje na famoznoj “aerodromskoj” sednici, zbog kojeg se opozicija bunila odmah po završetku glasanja, i dalje je tema niške političke scene. Odbornica Jelena Đorđević, isključena iz Jedinstvene Srbije i bivša članica Dveri, proziva svoju bivšu stranku. jelena đorđević Traži odgovore; Foto: Vanja Keser

Ko su sadašnje Dveri i ko štiti Dveri? Zašto gradski odbor Dveri ćuti i zašto se ostale opozicione stranke nisu oglasile po ovom pitanju. Ni mediji nisu propratili. Da mi neko objasni o čemu se tu zapravo radi? Ovo je još jedan od razloga zašto je neophodno da sve ličnosti pristupe osnivanju akcionog saveza ako mislimo dobro svom gradu i Nišlijama - kaže Đorđević.

Samostalna odbornica koja je još ranije pozvala na formiranje akcionog saveza, kaže da ne proziva svoju bivšu stranku iz nekakvog revanšizma, već zato što se, kako kaže, bori protiv svakog ko se predstavlja na jedan način, a radi drugačije.

tamara Predsednica niških Dveri najavljuje isključenje Petrovića; foto: DveriMeđutim, predsednica niških Dveri Tamara Milenković Kerković kaže da nema nikakve tajnovitosti i da Dveri nisu znale kako je odbornik Petrović glasao.

Mi nismo ćutali, mi do sad od njega nismo dobili informaciju jer koliko je već prošlo dana od toga, ni na dan sednice kada smo pokušali kontakt sa njim, on se nije javljao. Tek juče smo dobili tu informaciju lično od njega da je glasao "za". Biće pokrenut disciplinski postupak protiv njega i biće izbačen iz stranke - kaže Milenković Kerković.

Razlog za njegovo najavljeno izbacivanje je, kaže Kerković, to što je glasao protiv odluke stranke koja se protivila poklanjanju aerodroma. Ovim će Dveri izgubiti jedinog odbornika.

Još uvek to nije zvanično, ali neće imati očigledno. Još uvek je po proceduri naš član, ali pitanje je na koji način je promenjena odbornička grupa bez saglasnosti centrale i GO stranke. Radnje su faktički išle izvan pravne regulative i stranačke i zakonske - kaže Milenković Kerković.

Sporni odbornik Tomislav Petrović objasnio je da se njegova odbornička grupa u Skupštini grada ne zove više PUPS-Dveri već samo PUPS. Ipak, kaže da nije prešao u PUPS, ali da je napustio Dveri.

Podneo sam im neopozicu ostavku na dalji rad sa njima - kaže Petrović.

Podsetimo, odbornici su na sednici 22. juna većinom glasova poklonili aerodrom državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mićko

    21:52 // 6. 7. 2018.

    Više nikog ne interesuje šta se dešava sa aerodromom? Šta dalje? Kad ga preuzima zvanično država? Kad stiže novo rukovodstvo? Ništa ne pišete o štrajku u Pošti...

  • milan

    15:28 // 6. 7. 2018.

    A kog je predstavljala Tamara Kerković na sastancima opozicije kad je znala da nema odbornika u skupštini. Zašto je krila da je taj Toma napustio Dveri. Izgleda da je Neša Kobra zalutao u Dvei

  • djuram

    15:09 // 6. 7. 2018.

    A sada g.Petrovic da predje u SNS i kao nagradu partija mu zaposli nekog clana porodice,bravo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: