Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 5. 3. 2015.

| Politika

Gašić: Banđur ostaje većnik

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bandjur-novembar-2013.jpg
Banđur ostaje u većničkoj fotelji; Foto: Arhiva JV

Odluka Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu da visoki funkcioner stranke Miloš Banđur bude razrešen sa mesta većnika “stavljena je u status mirovanja”, rekao je Južnim vestima potpredsednik SNS Bratislav Gašić.

Na sastanku koji je sinoć održan u Nišu, a kojem je prisustvovao i Gašić, odlučeno je da Banđur, i pored odluke Gradskog odbora da ga razreši, ostane u većničkoj fotelji.

Odluka je stavljena u status mirovanja. Srpskoj naprednoj stranci je potrebna sloga. Svaki čovek koji želi da se bori za dobrobit građana Niša je dobrodošao, a o odluci ćemo da raspravljamo u nekom narednom periodu - rekao je Gašić.

Gašić je pojasnio da odluka nije poništena, ali da će Banđur ipak ostati većnik. Nije precizirao i kada će se razmatrati njegovo razrešenje.

Podsetimo, Gradski odbor SNS u Nišu izglasao je nepoverenje Banđuru tokom prošle nedelje, a šta je razlog tome nije poznato, jer prvi čovek naprednjaka u Nišu i gradonačelnik Zoran Perišić o tome nije želeo da govori.

O razlozima nije govorio ni većnik pravdajući se stranačkim dogovorima.


Banđur najčešće kritikovao pojedine odluke

Neslaganje sa politikom vladajuće većine većnik Miloš Banđur najčešće je ispoljavao na sednicama Gradskog veća. Često je kritikovao rad uprava za koje je nadležan, sporost administracije, a osporavao je i određene predloge gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

Gradonačelnik je više puta isticao da nesuglasica nema i "da je za efikasnije funkcionisanje gradske vlasti dobro da ima različitih mišljenja".

Ipak, nakon što je Banđur javno, u emisiji "15 minuta" zatražio ostavke direktora JKP "Naisus" Dejana Andrejevića i direktorke JKP "Objedinjena naplata" Jelene Stojanović, Veće je odlučilo da ovom visokom funkcioneru SNS oduzme kontrolu i nadzor nad pomenutim preduzećima.

Direktori nisu podneli ostavke, niti su smenjeni, a njihov rad je predat na kontrolu novoimenovanom većniku Jovanu Stojkoviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    21:35 // 7. 3. 2015.

    Banđur je ukazivao na pljačku i to čiju? Pa naravno na pljačku Guske i Perišića, trenutno dva nerazdvojna drugara. Krivične prijave za sramni konkurs javnog prevoza su predate obojici. Čeka se epilog.

  • Ratko

    10:37 // 7. 3. 2015.

    Bandjur je heroj!!! najpošteniji političar u Nišu i poslednji tračak nade da Niški SNS neće prerasti u kriminalnu grupu

  • Dr.Pravdić

    10:46 // 6. 3. 2015.

    Kakvo je to zamrznuto rešenje?To znači samo ne talasaj?Ili je Banđur u pravu,onda ostavke Perišića i odbora ili Banđur odlazi.Toliko su jadni da su pokazali kako su samo marionete Beograda.Sedi disi..

    • Nemanja Filipovic

      12:58 // 6. 3. 2015.

      Bandjur je toliko puta pokazao da je veiliki covek za razliku od Perisica koga gradjani zvizde gde god da se pojavi. Bila to Nova godina, utakmica.......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: