Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:24, 17. 6. 2020.

| Politika

Gosti treće debate: Rešenje za zagađenje vazduha u Nišu prelazak na gas i niže cene grejanja

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti

Izvor: Južne vesti

Tomislav Pavlović iz Pokreta "Metla", Nikola Marinković iz SPAS-a i Olivera Đorđević iz POKS-a bili su učesnici treće predizborne debate koje su organizovale Južne vesti. Osim Marinkovića koji je i ranije bio na političkoj sceni, Pavlović i Đorđevićeva prvi put učestvuju na izborima, a kažu da im cilj da Niš vode novi ljudi sa novim idejama. Svi su bili saglasni da je Srbiji potreban novi izborni sistem, kao i veće subvencije i ulaganje u IT sferu koja bi mladima omogućila ostanak u ovom gradu na jugu Srbije.

Pavlović je mišljenja da su niške ulice uske jer su projektovane onda kada su se njima kretali fijakeri, zbog čega dolazi do zagušenja saobraćaja i većih oštećenja. Kao rešenje navodi planske dokumente kojime bi se uradila rekonstrukcija i proširenje.

Osnovni problem Niša, prema Marinkovićevim rečima, jeste nedostatak podzemnog katastra koji je osnovni uslov za rešavanje infrastrukturnih problema. Smatra da nedostaje koordinacija republičkih i lokalnih preduzeća.

I predstavnica POKS-a Olivera Đorđević smatra da je za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema važno planiranje, kao i nabavka mašina za čišćenje koje bi redovno obilazile i periferiju, a ne sređivale samo uži centar grada.

Svi gosti saglasili su se da je za zagađenje vazduha problem sistem grejanja, a kao rešenje naveli su prelazak na gas, smanjenje cene centralnog grejanja čime bi se i privatna domaćinstva prebacila sa grejanja na čvrsto gorivo, ali i smanjenje saobraćaja iz centra grada.

Sutra u 18 sati gostovaće predstavnici Narodnog bloka, Zavetnika i Tolerancije za Niš.

U 20 sati svoje viđenje izbora predstaviće dva bojkotaša - Dragan Stojadinović iz Narodne stranke i Dejan Sklizović iz Komunista Srbije.

Debate “Do izborne ćutnje glasno o problemima Niša” emitovaće se uživo na Fejsbuk stranici Južnih vesti, biće dostupne i na Jutjub kanalu i sajtu Južnih vesti, a gledaoci će moći preko Fejsbuka i Tvitera da postave pitanje i kandidatuju još lokalnih tema.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vocka cudnovata

    22:41 // 18. 6. 2020.

    predstavnika POKS-a bolje da ne komentarisem.Ovaj iz METLE akademski, vidi se obrazovanje.Iz SPAS-a isuvise vestacki iznosenje problema, kao da slusam SNS!!!

  • Extra Niš

    22:40 // 18. 6. 2020.

    Prava tema bitna za gradjane Niša, posebno problem zagadjenja vazduha u zimskim mesecima - da podsetim prošle zime Niš i Valjevo bili su najzagadjeniji gradovi u Srbiji nedeljama.
    A, bez vazduha ne možemo!!
    I za neki mesec zima dolazi hteli mi to ili ne...

  • Stole

    09:15 // 18. 6. 2020.

    Ovaj Marinković ne zna razliku između "jel'" i "jer", kakav predstavnik, kakva stranka...

    • mile

      10:54 // 18. 6. 2020.

      @stole nisam znao da vi naprednjački botovi imate i časove pismenosti. To neka novina?

    • Mlada majka

      11:12 // 18. 6. 2020.

      Pa svima nadjemo manu ako ništa drugo naš niški naglasak e Srbijo sve vam nevalja najbolje bi bilo da mlade ljude pozove da idu u inostranstbo pa da se starci bahate na vlasti dok cela srbija ne izumre.Marinkovicu samo napred nemoj da gubis entuzijazam. Uspećete. Bori se za NAŠU decu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: