Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 31. 3. 2018.

| Politika

Građanska udruženja traže smenu gradonačelnika Bulatovića

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
darko bulatovic
NKD traži smenu Bulatovića?; foto: Vanja Keser

Zato što, kako kažu, aerodrom pripada Nišlijama, a ne privremenoj vlasti u Nišu, Nacionalna koalicija za decentralizaciju zahteva hitnu smenu gradonačelnika Darka Bulatovića i celog Gradskog veća. Udruženi pokret slobodnih stanara poziva na proteste zbog, kako tvrde, “akta izdaje interesa Nišlija”.

Jučerašnju odluku gradskih vlasti da poklone niški aerodrom Državi, NKD naziva “sramnom” i “neprihvatljivim pristajanjem na ultimatum” iz Beograda.

To povlači najozbiljnije političke konsekvence. Pre svega, isključenje ljudi koji su učestvovali u ovoj odluci iz budućeg političkog života grada. Članovi GV i gradonačelnik su ovim činom svoj privatni interes zadržavanja političkih pozicija stavili iznad interesa građana. Niš to ne sme dozvoliti - kažu iz NKD.

Napominju da je aerodrom resurs koji je građen za buduće generacije Nišlija, pa nijedna vlast nema pravo da ga oduzima Nišlijama.

Dodaju i da se ne zna kakvi su planovi Republike sa niškim aerodromom, kakav će biti dalji razvoj letova i koliko će Država uložiti u njega. Podsećaju i da je predsednik Srbije već govorio da niški aerodrom stvara štetu beogradskom.

Kao dokaz da je reč o, kako kažu, ispunjavanju naredbi partijskih šefova iz Beograda navode činjenicu da je 22. januara 2018. Gradsko veće usvojilo Dugoročni plan poslovne strategije JP Aerodrom za period od 2017-2027. u kojem se ni jednom rečju ne pominje ustupanje aerodroma u Nišu Republici Srbiji, niti bilo koji drugi problem koji bi zahtevao takvo rešenje.

Isti plan predviđa neto dobit od 585 miliona dinara do 2027. Zašto se Grad odriče ovog profita u korist Republike? - pitaju u NKD.


UPSS: Vlast guši i poslednji dašak života u našem gradu

Iz Udruženog pokreta slobodnih stanara navode da je niški aerodrom poklonjen centralnim vlastima zarad interesa stranog kapitala.

Poštovane sugrađanke i poštovani sugrađani, UPSS će vas pozvati na protest u vreme održavanja sednice gradske Skupštine na kojoj vlast želi da legalizuje kriminalno otimanje našeg aerodroma, da izvrši još jedan akt izdaje interesa Nišlija - saopštavaju iz UPSS.

Iz ovog Udruženja podsećaju i na sudbinu Elektronske industrije, Mašinske industrije, Fabrike pumpi, Železničke radionice, Fabrike guma, Radio Niša i mnogih drugih firmi i institucija, koje su ugašane ili centralizovane.

Preko svoje fejsbuk stranice, UPSS je pozvao i na današnji protest “Ne damo niški aerodrom” u 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dare

    08:10 // 2. 4. 2018.

    Smena ,svakako
    A gde je Boban Dzunic ?

  • JA

    14:01 // 1. 4. 2018.

    Cuvajte prste i pojavite se na trgu u 17H

  • jedna

    21:04 // 31. 3. 2018.

    Samo im zelim da ih napuste svi koji vrede, narocito lekari, pa da ostanu samo ovi njihovi sa kupljenim diplomama da ih lece jednog dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: