Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 5. 2. 2024.

| Politika

Gradonačelnica Niša: izborna kampanja će biti nekorektna i prljava

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dragana sotirovski, vrtic, foto ljubica jocic
Sotirovski: Verujem da će kampanja biti nekorektna i prljava; foto: Ljubica Jocić

"Verujem da će kampanja biti nekorektna i prljava, da će biti najviše udara na gradonačelnika, kao što je na republičkim izborima najviše stradao predsednik države i njegova porodica", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. O opoziciji kaže da nema plan i program, da se bavi hvatanjem njihovih grešaka, njihovim porodicama i pokušajima izmišljanja priča, "a u svom životu ni kućicu za ptičice nisu napravili, ali na račun poznatih roditelja ili nekog drugog su bave politikom".

Politička karijera se gradi na rezultatima, programima i na biografiji, na svu sreću, rekla je gradonačelnica Niša i članica Glavnog odbora SNS-a Dragana Sotrivski gostujući u jutarnjem programu Belamija.

Pogledajte ove ljude koji se u gradu bave politikom, a pripadaju takozvanoj opoziciji, ko su ti ljudi i šta su uradili. Ja to mogu sa punim pravom da kažem jer je moja biografija na nekoliko strana. Ja se borim za ovaj grad, da se domaćinski posluje. Za mene je ponos ovoliko vrtića, škola, park, mi smo započeli akva-park, finasijski smo se stabilizovali... navela je Sotriovski.

Dragana Sotirovski Sotirovski: Mi radimo svakog dana kao da su nam svakog dana izbori; foto: Jelena Mišić Niš ove godine očekuju lokalni izbori, a Sotirovski je rekla da se njena stranka sprema za izbore, ali nije bitno kada će oni biti održani. Ko će biti nosilac liste, dogovoriće se unutar SNS-a, dodaje.

Srpska naredna stranka je ozbiljna stranka, ništa ne radi bez dogovora. Dogovori tek predstoje. Mi radimo svakog dana kao da su nam svakog dana izbori. Rezultati su tu. Građani će odlučiti. SNS jako dobro funkcioniše. Sve što opozicija pokušava i zloupotrebljava to svoje stanje, to su čaršijske priče. Verujem da će kampanja biti nekorektna i prljava, da će biti najviše udara na gradonačelnika kao što je to i do sada bilo. Kao što je na republičkim izborima u kampanji najviše stradao predsednik države i njegova porodica - kaže Sotirovski.

Sprska napredna stranka će izaći sa konkretnim idejama i sa konrektnim programom za Niš, ističe Dragana Sotirovski, i dodaje da se nikakve konkurencije ne plaše jer rezultate imaju.

Opozicija nema plan i program. Da ih dovedete i pitate kojih ćete pet stvari uraditi u Nišu da sutra dođete na vlast, pitanje da li bi znali. Oni se bave hvatanjem naših grešaka, našim porodicama, pokušaja izmišljanja priča, gradonačelnica ima ovoliko stanova, uradila ovo, uradila ono. Razmišljala sam dugo da li da krenem na poseban način da pokušam da se odbranim od svih tih koji nikada u svom životu ni kućicu za ptičice nisu napravili, a kamoli šta drugo, ali na račun poznatih roditelja ili nekog drugog su bave politikom. Da podnesem krivičnu prijavu samoj sebi i kažem institucijama, zamolim institucije da sve one koji dezavuišu narod da institucije to provere. Mislim na Tužilaštvo, pre svega - kaže.

Štabu je iz gradskog budžeta ove godine namenjeno čak pola milijarde dinara, pa su iz opozicije kažu da se vanredna situacija fingira da bi se zaobišao zakon.

Jedan od poslednjih pokušaja njihove afere je da gradonačelnica radi određene malverzacije preko vanrednih situacija. Sektor za vanredne situacije je ozbiljan resor gde učestvuje mnogo ljudi, gde učestvuju državne institucije, gde nam opštine i građanstvo ukažu na određene probleme koji se rešavaju da se spreče velike posledice, kao što je slučaj u naselju Milka Protić ili nekim selima, gradonačelnica kao prva među jednakima u Štabu rešava dogovorom i glasanjem, preglasavanjem, i stavljanjem posebnih subjekata u određene pozicije da rade ili ne - kazala je Sotirovski.

Istakla je i da sve bude besplatno, kao na primer knjige za školarce ili vrtići je samo "jedan politički populizam koji neki gradovi mogu da priušte jer im svi mi doprinosimo".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • rene

    10:52 // 12. 2. 2024.

    retko iritantna osoba...

  • Bane

    09:50 // 7. 2. 2024.

    Hoće da je podržimo kad se svinja popne u drvo...tako će proći i naredni koji dodje ako ne radi za dobrobit gradjana i grada...

  • Ej alo...

    09:47 // 7. 2. 2024.

    Šta si ta napravila neosvetljen grad ulice kao 99 prljavština na sve strane ,fasade neokrečene od zadnje posete Tita Nišu pokrij se po uši i u rupu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: