Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 8. 3. 2018.

| Politika

Hafner protivzakonito direkor "Nišstana", on to negira

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
hafner
Hafner kaže "zamrzo" funkciju u SPS-u, niški socijalisti to negiraju; printskrin: JP "Nišstan"

Iako Zakon o javnim preduzećima brani direktorima da istovremeno budu i članovi organa stranke, prvi čovek Nišstana Nenad Hafner obavlja i funkciju potpredsednika Gradskog odbora SPS-a. Dok Hafner tvrdi da je “zamrzao” stranačku funkciju, predsednik Gradskog odbora SPS-a Žarko Ranković kaže da to nije tačno i da Hafner redovno učestvuje na sastancima rukovodstva niških socijalista.

U Zakonu o javnim preduzećima izričito se zabranjuje direktorima javnih preduzeća da obavaljaju i stranačke funkcije, osim, ako ih ne stave u stanje mirovanja.

Za direktora javnog preduzeća, može biti imenovano lice koje ispunjava sledeće uslove: Da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke - piše u Zakonu.

Ipak, to nije sprečilo Hafnera da nakon imenovanja na mesto vršioca dužnosti JP Nišstana, prihvati i funkciju potpredsednika Gradskog odbora niškog SPS-a. Hafner kaže da ga jeste Gradski odbor socijalista izabrao za potpredsednika, ali da je on istog dana tu funkciju “zamrzao”.

Kada sam izabran, ja sam istog dana "zamrzao" funkciju. Nisam potpredsednik Gradskog odbora, kada sam "zamrzao" funkciju. Kako mogu da budem? Ja sam "zamrzao" funkciju potpredsednika, obavljam funkciju direktora. Ja sam Rankovića obavestio da "zamrzavam" funkciju potpredsednika, jer on je predsednik - rekao je Hafner.

Podsetimo, nakon direktorskog mandata, Hafner je izabran za v.d. direktora, iako je na konkursu, prema ocenama Komisije bio drugoplasirani kandidat.


Ranković: Hafner nije "zamrzao" funkciju, redovno učestvuje na sastancima rukovodstva stranke

rankovic-JV Žarko Ranković kaže da Hafner nije tražio stranačko mirovanje; foto: JVIako Hafner tvrdi da je mirovanje u stranci dostavio prvom čoveku niškog SPS-a Žarku Rankoviću, Ranković to negira. Štaviše, Ranković kaže da Hafnerova funkcija potpredsednika stranke zasigurno nije u mirovanju i da tako nešto nije ni tražio.

Negde krajem decembra bila je sednica Gradskog odbora SPS-a kada je Hafner bio izabran za potpredsednika stranke. Posle toga, mi nismo imali sednice Gradskog odbora, ali je on (Hafner) učestvovao na sastancima rukovodstva stranke. Znači, nije "zamrzao" funkciju - kaže Ranković.

Prvi čovek niških socijalista kaže da nije upoznat sa tim da Hafner ovim krši Zakon, ali obećava da će ga upoziriti na to.


Problemi u Nišstanu u vreme Hafnerovog mandata

U vreme Hafnerovog mandata, protiv njega, kao i članova Nadzornog odbora Nišstana i šefice finansijskog sektora ovog preduzeća, pokrenut je postupak pred Privrednim sudom, zbog loše napisanog finansijskog izveštaja, na šta je ukazala Državna revizorska institucija.

Hafner je, parama građana, ranije ove godine kupio 2 najnovija "ajfona" članovima Nadzornog odbora Nišstana i luksuzni "samsung" smartfon šefu nekog od Sektora.

Dugo je odbijao da informacije o tome dostavi novinarima Južnih vesti, a obelodanio ih je tek nakon žalbe Povereniku za pristup informacijama od javnog značaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ДОБРИВОЈЕ Цвећар

    08:42 // 9. 3. 2018.

    Шта је бре ово,ВЛАСТ много убава.Братанац ми ради код овог директора у Нишстан и прича ми да ги овај постројава за разне глупости.Само рекла-казала пролази тамо.Овај се умислео да је БОГ.Е мој дечко куј сад је у праву----ти или доктор.

    • Radnica

      15:37 // 9. 3. 2018.

      Kod mene dolazili pojedini sa vodovoda majstori, mogu da ti kazem da onaj bezobrazluk u zivotu nisam videla. Ne da treba da postrojava nego pola treba isterati

  • Marijana

    07:03 // 9. 3. 2018.

    Mietovi kadrovi su upropastili sve gde god da su usli(Gorica,Nis stan, uprave...) Dokle bre vise???

    • CEPELIN

      09:00 // 9. 3. 2018.

      Apoteke Nis . Sprzili je. Svi znaju sta se radi.

  • Durlan

    18:28 // 8. 3. 2018.

    A nekad je bilo is Mile is, ne damo ti Nis!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: