Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 14. 9. 2018.

| Politika

I Vučić i Kancelarija za KiM ćute o Bulatovićevom privođenju na Kosovu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
bulatovic i vucic
Traže da nadležne u Nišu nateraju da rade svoj posao; foto: Lj. J.

Bez mišljenja i komentara u vezi sa incidentom na administrativnom prelazu Merdare, kada je, prema saopštenju kosovske policije priveden i kažnjen sa 150 evra gradonačelnik Niša Darko Bulatović, su i u Kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Odgovor na pitanje da li je prvi čovek Niša Bulatović bio deo zvanične Vučićeve svite na Kosovu, novinari Južnih vesti nisu dobili iz Kabineta predsednika.

Anketa

Pored toga, izostao je i stav predsednika u vezi sa samim incidentom koji se dogodio u noći između 8. i 9. septembra, kada je Bulatović završio u policijskoj stanici u Podujevu, gde je prema izjavama Policije Kosova, kažnjen sa 150 evra jer je kolima pokušao da zaobiđe kolonu na prelazu između Kosova i Srbije.

Inače, premda je "naširoko" govorio o kosovskom problemu, predsedniku Vučiću, Bulatović nije bio tema ni na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Kliničko-bolničkom centru Zemun.

Podsetimo, sa bolovima u telu, kako su rekli u Kliničkom centru Niš, 9. septembra oko 13:30 primljen je gradonačelnik Bulatović u ovu zdravstvenu ustanovu. Tada je utvrđena povreda leve ruke, ali je radi predostrožnosti zadržan na posmatranju. Iz brojnih izvora bliskih vlasti i SNS do novinara su stigle informacije da ga je pretukla kosovska policija i da su pored njega napadnuti i niški odbornici Miloš Sekulić i Bojan Marinković Bojzi.

Ipak, to je kosovska policija negirala, uz obrazloženje da je Bulatović pokušao da kolima obiđe kolonu vozila koja je čekala na Merdaru, nakon čega je priveden i naplaćena mu je kazna od 150 evra, posle čega je pušten.

Bulatović je ovaj događaj inače odbio da komentariše, jer je, kako kaže njegov portparol, na Kosovu bio privatno, kao "Darko Bulatović fizičko lice". Ipak, poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović rekao je da "gradonačelnik može samo službeno da prati predsednika države".

Čitav ovaj slučaj prati tajac i nedorečenost, pa je tako i niška policija odbila da komentariše Bulatovićeve povrede, iako su je o tome obestili iz Kliničkog centra, a Policija Kosova ponavlja priču da je "sve bilo po proceduri", bez spominjanja detalja iz policijske stanice u Podujevu i šta se dešavalo sa niškim odbornicima u vreme incidenta.


Muk i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju

Ni u Kancelariji za KiM, koja je "glavna spona" između Beograda i Prištine, nisu izneli stav po pitanju afere na kosovsko - srpskom prelazu, u kojoj su učestvovali niški funkcioneri, kada je Bulatović povređen.

U službi za odnose sa javnošću Kancelarije za KiM na čijem čelu je Marko Đurić, novinarima Južnih vesti su rekli da će se potruditi da odgovore na novinarska pitanja.

Međutim, to nisu učinili ni nakon dogovorenog roka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    22:25 // 24. 9. 2018.

    Bitno da stara rana zacelila. Pravda za Gluteus!

  • пензионер МАРК

    20:23 // 19. 9. 2018.

    Bulatović je ovaj događaj inače odbio da komentariše!
    Можда је разлог одбијања тај што је одлучио да "више не лаже"!

  • Al Kapone

    18:04 // 15. 9. 2018.

    Stra da te uvati kad gi pogledas ovu dvojicu jos gi kazne naplacuju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: