Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:14, 4. 3. 2014.

| Politika

I kamioni Elektrodistribucije u izbornoj kampanji

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Kamion Jugoistoka ispod bandera na koju je okačen stranački transparent
Kamion Jugoistoka ispod bandera na koju je okačen stranački transparent

Pomoću kamiona na kojima su belim papirima bile prekrivene oznake firme, aktivisti u civilnim odelima razvlačili su preko Knjaževačke ulice u Nišu transparente sa likom lidera SNS Aleksandra Vučića. Kamion sa prekrivenim znakom firme Kamion sa prekrivenim znakom firme

iako protivzakonita, praksa da javni funkcioneri koriste službene automobile u izbornoj kampanji sada je "napredovala", pa je u predizborne aktivnosti uključeno i "teško naoružanje".

Građani koji su se javili Južnim vestim tvrde da su prepoznali kamion "Jugoistoka", ali i službenike tog preduzeća, koji su, koristeći "korpu" kamiona, na bandere sa različitih krajeva Knjaževačke ulice montirali improvizovani transparent sa likom predsednika Srpske napredne stranke.

Fotografije dostavljene našoj redakciji snimljene su ispred nekadašnje robne kuće "Sinđelić" u Durlanu.

- Pitao sam ih da li ja zato plaćam struju, da oni kamione koriste da lepe partijske plakate. Oni su samo ćutali. Kada sam izvadio mobilni telefon da bih slikao to, počeli su da viču na mene - kaže ovaj građanin.

On tvrdi da su tada pritrčali i taksisti koji su bili parkirani nedaleko odatle i da je zahvaljući njima uspeo da fotografiše spornu scenu.

- Nisu na sebi imali uniforme Jugoistoka. Bili su u nekim kao radničkim odelima, ali prepoznali smo neke od njih. Rade u Elektrodistribuciji - tvrdi građanin.

Nadležni u "Jugoistoku" nisu želeli da komentarišu saznanja Južnih vesti, ali su novinari dobili uveravanja da će "odmah ujutru" sve biti provereno, a da će, ako se informacije potvrde, krivci biti "najstrože kažnjeni".

Za sada nismo uspeli da dobijemo bilo kakvu informaciju iz Srpske napredne stranke u vezi sa ovim.


Novaković: Ne osećam odgovornost, ali osećam šamar

Tokom večeri, nakon objavljivanja ovog teksta, direktor Jugoistoka i lider niških socijalista Igor Novaković oglasio se preko svog Tvitera i najavio podnošenje krivičnih prijava i "čistku" u preduzeću.

Novaković je negirao odgovornost Jugoistoka, tvrdeći da su "kamioni u ingerenciji niške Elektrodistribucije, gde je Vlada Srbije imenovala direktora".

- Ne osećam odgovornost, ali osecam šamar - napisao je Novaković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Juzna tuga

    22:41 // 8. 3. 2014.

    Znaci zbog toga ih nema da dele iskljucenja za 3.000din.Imaju obaveze.NAJ STROZIJE CE BITI KAZNJENI-povecanjem plate...hahahaha

  • Nikola Nikolic

    17:01 // 6. 3. 2014.

    Isto se ovo radi i u Subotici! Velika sramota sve jedna stranka u Srbiji i sve jedan politicar! Jako su providni svi, sa 22 godine sam skontao sve njihove igrice,ne bih dao glas nikog od tih lesinara.

  • Slobodan Tošić

    22:07 // 5. 3. 2014.

    Bolje da menjaju sijalice i šteluju vreme uključenja rasvete, jer su nam ulice do 21h u mraku. Ah da, zaboravio sam, to nije u njihovoj nadležnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: