Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 5. 4. 2022.

| Politika

I u Nišu Vučić ubedljivo pobedio, na parlamentarnim izborima za SNS oko 37%

Autor:T. Tasić, T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
glasanje izbori
Manje ubedljiva pobeda SNS-a u Nišu nego u republici; foto: A. K.

Na osnovu oko 98% obrađenih podataka, u Nišu je na predsedničkim izborima ubedljivo pobedio Aleksandar Vučić sa 52,93% glasova, a odmah iza njega je Zdravko Ponoš sa 21,33%. Procenat glasova koji je na parlamentarnim izborima u Nišu osvojila Srpska napredna stranka manji je od republičkog i iznosi 37,08%, dok je 15,47% osvojila lista Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Gradska izborna komisija oglasila se dva dana nakon izbora i saopštila da je izlaznost u Nišu oko 60%.

Nakon Vučića i Ponoša, najviše glasova osvojio je predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović - 7,14%, a zatim kandidat Patriotskog bloka Boško Obradović - 5,33%.

Poverenje Milici Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici ukazalo je 4,78% Nišlija, Biljani Stojković koju je predložila koalicija Moramo 3,57%, Branki Stamenković ispred Suverenista 2,47%, dok je najmanje glasova osvojio Miša Vacić - 0,72%.

Kada je reč o glasovima za narodne poslanike, naprednjaci su u Nišu osvojili 37,08%, što je nešto manji procenat glasova nego na republičkom nivou, dok je lista koju predvodi Marinika Tepić dobila 15,47%.

Na trećem mestu je lista “Ivica Dačić - Premijer Srbije” sa osvojenih 13,46%, na četvrtom Moramo sa 6,3%, a nešto manje imala je koalicija NADA - 6,18%.

Za Patriotski blok, koji čine Dveri i POKS, glasalo je 4,89% Nišlija, za Zavetnike 4,44%, za Suvereniste 3,16%, za listu “Boris Tadić - Ajmo ljudi” 2,21%, a za Srpsku radikalnu stranku 2,16%.

Ostale liste su na parlamentarnim izborima u Nišu dobile manje od 1% glasova.

Na osnovu obrađenih 97,57% biračkih mesta, najviše glasova na parlamentarnim izborima u Srbiji osvojio je SNS sa 42,99%, odnosno 120 poslaničkih mesta, objavljeno je na sajtu Republičke izborne komisije.

Kako su protekli izbori na jugu Srbije možete da pogledate na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar SNS

    09:00 // 6. 4. 2022.

    Hvala narode što ste nas podržali! Pa šta i da je bilo malo malverzacija na izborima nije to toliko strašno.Nastavljamo sa projektima koji su od značaja za sve.Oko sokolovo dolazi u Niš kao i angažovanje dodatnih ekipa da se eliminišu svi psi lutalice da nam bude čistiji grad,nastavićemo sa gradnjom.Niš će biti centar Srbije.S koro sve projekte koje smo planirali su podržali vlast i opozicija

  • sasa

    07:23 // 6. 4. 2022.

    Ujedinjena opozicija od nekoliko stranaka imala 13% tj. pojedinacno od 3-5%, dok su ostale stranke koje su presle imale oko 4% .Od njih bih izdvojio NADU Milosa Jovanovica koja je imala 6% i pokazala da je samostalno najaca od svih i to sa tendencijom daljeg rasta. Treba se tu okrenuti i oko njega praviti blok, jer je jedini koji ne ispaljuje otrovne strelice i prihvata sve za razgovor.

  • Marko V.

    00:22 // 6. 4. 2022.

    Evidentno je da pada podrska SNS-u, samo mi nije jasno cemu se raduju protivnici vlasti, a nada opozicija. Pa treba da se ujedini preko 10 stranaka razlicitih pravaca da bi skinuli vlast na narednim izborima, a ko garantuje da Zavetnici ili Nada Milosa Jovanovica nece napraviti koaliciju sa SNS-om!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: