Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 8. 5. 2018.

| Politika

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” rezervisala mesto za protest ispred Skupštine

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
protest aerodrom
Muke oko organizacije protesta; foto: Vanja Keser

Ograđujući se od najavljenog protesta opozicije, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” u policiji je “bukirala” prostor ispred gradskog parlamenta do 20. maja. Kad bude zakazana sednica biće i održan „Građanski protest – veći od vlasti, veći od opozicije”, kako ga Inicijativa naziva.

Niška opozicija juče je pozvala na protest ispred gradskog parlamenta na dan famozne “aerodromske sednice”. Predstavnici “Ne damo niški aerodrom” kažu da u policiji nisu dobili informaciju da je bilo ko prijavio skup na istom mestu ove i sledeće nedelje.

Uz uvažavanje prava opozicije da održi svoj protest, naša Inicijativa ne želi da se naporan rad stotine volontera i građana i javnosti u Srbiji na otkrivanju istine oko aerodroma iskoristi za dobijanje političkih poena bilo koje stranke. Inicijativa ima veliku obavezu da ne izneveri jedan od najznačajnijih rezultata dosadašnjih protesta - ujedinjenje Nišlija bez obzira na političko opredeljenje ili pak opredeljenje da ne budu simpatizeri niti jedne stranke - saopštavaju iz “Ne damo niški aerodrom”.

Ipak, pozivaju na jedinstvo Nišlija i dodaju da su dobrodošli svi članovi i simpatizeri političkih stranaka u Nišu, ali bez stranačkih obeležja.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Ništa značajnije se nije promenilo ni nakon dolaska Vučića u Niš, osim što je on rekao da se neće ljutiti na odbornike svoje stranke koji glasaju po savesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    11:42 // 9. 5. 2018.

    Kakve su šanse da mi odmah organizujemo referendum?
    I slep vidi da će ovi poltroni u skupštini odlučiti po direktivi.
    Kad god sretnem nekog SNS-ovca, on mi objašnjava kako je to bolje za nas. Dali su im "mišljenje" u stranci kako bi ga širili kapilarno.
    Nema nam druge nego da krenemo sa prikupljanjem potpisa!

  • Aca

    01:02 // 9. 5. 2018.

    Ajde sad se zovete vise od opozicije i vise od vlasti jel da? Bas nizak udarac. Tako i treba opoziciji kad su pristajali na vase uslove i vase ko je gradjanin a ko nije , ko je dobrosal a ko nije. Bitno da je patka tu!

  • ZAUDARAJU NA LAZ

    20:47 // 8. 5. 2018.

    Ne mesajte opoziciju sa pojefincima. Nije Bane stranka, nije domazet DS. Samo oni da nedolaze jel su prodali ideju talili se i doveli ove na vlast.

    • Deda

      21:48 // 8. 5. 2018.

      aj prvo nauci pravopis pa komentarisi, molim te!

    • milorad

      06:22 // 9. 5. 2018.

      Ipak se ne bih složio s vama. Generalno, sve stranke danas u opoziciji, su dovele, svaka na svoj način, u većoj ili manjoj meri, do propasti Srbije. DS je čak, sama sebe "pojela", da je gotovo minorna. Dakle, opozicija nema ni moralni ni politički kredibilitet, da traži mesto pod političkim Suncem. O njihovim liderima suvišno je pričati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: