Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 2. 12. 2019.

| Politika

Intenzivna potraga traje 2 godine - piroman iz Banđurovog sokaka i dalje nepoznat

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
miloš banđur
Nema rezultata istrage; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur bio je u pravu - još se ne zna ko mu je zapalio auto novembra 2017, baš kao što je pre 2 godine i sumnjao u rezultat istrage. Iz policije kažu da intenzivno rade na ovom slučaju, a Banđur navodi da ne zna ništa novo.

Te kišne noći 16. novembra 2017. oko 3 sata gorela je “škoda” Miloša Banđura u niškom naselju Bubanj. Auto je izgoreo, ceo, a vatra se prelila na političko-policijsku scenu Niša - Banđur je sumnjao, optuživao, ali nikog imenom. Stranka, njegova napredna, upozoravala je te jeseni da će ga izbaciti, ali nije.

Policija je i tada bila štura sa davanjem informacija o slučaju, a ni sada nisu rečitiji, kažu - intenzivan rad traje.

Pripadnici Policijske uprave i dalje po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom Gradu preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja - sve je što imaju da kažu iz policije.

Tako i dalje nema objašnjenja da li je paljenje politički motivisano, jer je jesen 2017. bila politički nestabilna. Da politička kuhinju unutar vladajuće SNS miriše na korupciju i kriminal, svojim izjavama začinio je tada sam Banđur.

Hronološki, bilo je to ovako - sa pozicije zamenika gradonačelnika kandidovao se za direktora Vodovoda, a zatim je prvi osporio proces izbora direktora.

Tog oktobra 2017. dobio je i žuti karton pred isključenje iz SNS. Mesec dana kasnije zapaljen mu je auto, a SNS je izašao sa saopštenjem da su u šoku.

Banđur je govorio da nisu bitna kola, nego poruka. Ukazivao je da su oni na koje sumnja odbili poligraf. Tvrdio je da stranka hoće da ga disciplinuje i smeni sa mesta zamenika gradonačelnika. Za sebe je tražio procenu bezbednosti, a gradonačelnik Bulatović zahtevao je policijsku zaštitu za svog zamenika.

Ali, Banđur je opstao na sceni - i u stranci i u Gradskoj kući.

Međutim, više nije bio rečit o svom slučaju, pa nije ni sada.

Nemam novih saznanja po tom pitanju. Ne vodim bilo kakvu privatnu istragu, te ne bih ni mogao da znam više od onog što utvrdi i saopšti policija - rekao je Banđur.

A komentar na to što ni posle dve godine krivci nisu pronađeni, izbegao je da da.

Podsetimo, moda paljenja automobila kao manir obračuna intenzivno se koristi poslednje 2 godine u Nišu - goreli su automobili političara, direktora, policijskih inspektora, obaveštajaca BIA-e, a neki su ovaj kriminalni trend iskopirali i na privatne obračune, pa je jedan Nišlija zapalio kola šefici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    21:55 // 2. 12. 2019.

    Jedan auto,manje vise,bolje je drzati usta zatvorena !

  • Marko Jovanovic

    20:46 // 2. 12. 2019.

    Ja se izvinjavam, da li neko moze da mi objasni kako je sprovodi tehnicki "intenzivna" potraga 2 godine? Mislim, jer to traje 8h dnevno, 1 covek, 2 godine?
    2 coveka?
    Kakve analize rade? Koje podatke toliko dugo obradju?
    Mislim, smesno covece, jasno je da na osnovu dokaza ne mozete da ga nadjete, ili je jasno da ga namerno krijete, njih, ne znam, no me interesa, jasno da nesto mutite.

  • Nišlija

    16:00 // 2. 12. 2019.

    Šteta što članovi SNS nisu protestovali protiv paljenja automobila svojih članova, već su to juče radili protiv opozicije

    • tatamata

      16:47 // 2. 12. 2019.

      ili zbog svezih , krupnih dogadjaja koji stete drzavi,naciji,jer Srbija je na dobrom putu!haha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: