Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 22. 8. 2020.

| Politika

Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Dimitrovgrad

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
Debata na otvorenom u centru grada
Novo-staro rukovodstvo u Dimitrovgradu; foto: Lj. F.

I u naredne 4 godine Dimitrovgradom će upravljati Vladica Dimitrov (SNS), pošto su ga odbornici na konstitutivnoj sednici Skupštine izabrali za predsednika Opštine. Njegov zamenik i u narednom mandatu biće Zoran Gerov (SPS). I predsednik Skupštine nije se promenio, pa će lokalnim parlamentom predsedavati Zoran Đurov, kadar Srpske napredne stranke.

Dimitrov je u nekoliko mandata bio predsednik Opštine, a kako je prilikom ponovnog preuzimanja dužnosti rekao, i u novom mandatu trudiće se da radi na unapređenju Dimitrovgrada.

Ključne sfere aktivnosti biće vodosnabdevanje u selima, novi bunari za vodosnabdevanje grada i sela u Ponišavlju, novi prečistač otpadnih voda, kao i otvaranje novih fabrika u Radnoj zoni Beleš. Probaćemo da pružimo pomoć svima onima koji žele da se bave poljoprivredom i proizvodnjom zdrave hrane, a nastavićemo sa rekonstrukcijom i izgradnjom nove putne infrastrukture u gradu i selima, ulepšavanjem gradskog jezgra, ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo, kulturu i investiranjem u mlade - rekao je Dimitrov.

Više o njegovom političkom angažmanu možete pročitati ovde. Zamenik Dimitrova i u naredne 4 godine biće Zoran Gerov, kadar Socijalističke partije Srbije.

Dosadašnji predsednik Skupštine Zoran Đurov ponovo je izabran na ovu fukciju, a njegov zamenik biće Branislav Vasov. Sekretar Skupštine u narednom mandatu biće Zorica Sokolov.

Na sednici su izabrana i 3 od 5 članova Opštinskog veća - Dragan Mančev, Dejan Milev i Slavoljub Manoilov, a novi-stari predsednik Opštine Dimitrov rekao je da će na narednom zasedanju predložiti još 2.

Skupština u Dimitrovgradu ima 29 odbornika - 19 je sa liste Srpske napredne stranke, 4 sa liste "Demokratska partija Bugara-Nebojša Ivanov", 3 sa liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije", 2 odbornika ima lista "Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija", a jednog predstavnika ima Grupa građana "Feniks Caribrod, Milko Sokolov - Ganja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dax

    23:41 // 24. 8. 2020.

    kolko se nalupase mile ovaj gospodin gore. vladica ako nije iz interesa onda neznam ko je. djurov fikus, sps lopov uvek je tu i ostali..

  • Caribrođanin po majci i ocu

    15:51 // 22. 8. 2020.

    Ehh da nam je takav gradonačelnik u Nišu...Od Mileta Ilića 90-tih nas bije maler,valjda će ova Sotirovski da nam donese boljitak?Idem u našite krajišta i znaš šta ako čiaš ovo Vladice je najžalosnije-što Nišlije nisu svesne ni ludilu koliko bi im bio bolji život kad bi lokalna vlast radila kao ti što radiš u Dimitrogradu!

    • Mile Niš

      16:49 // 22. 8. 2020.

      Dr Vladica je iz Dimitrovgrada. Tu i živi. Voli svoj grad i zato ulaže sebe u njega. Drugo,mali je grad svi se poznaju, zna se ko je tu iz interesa, nema mnogo javnih preduzeća i para da se deli plen. Niš je samo plen nesposobnih dodjoša, koji su tu samo kao prolazni akteri.

    • Perča

      21:33 // 22. 8. 2020.

      Brat mi, u koji si Caribrod ti bil?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: