Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 20. 3. 2018.

| Politika

Izbor novog većnika povučen sa dnevnog reda niške Skupštine

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Odbornici nisu glasali za novog većnika; Foto: JV/V. Milić

Iako se na dnevnom redu sednice Parlamenta Niša našao predlog za razrešenje Svetozara Aleksova sa funkcije većnika i izbor novog člana Gradskog veća Niša, ova tačka je povučena.

U skupštinskom materijalu je stajalo da je za novog većnika predložen Mirko Zečević, partijski kolega Aleksova koji je skretar PUPS-a i predsednik Gradske organizacije penzionera.

Zbog toga ostaje neizvesno ko će zameniti Aleksova, koga je Vlada Srbije postavila za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ovaj penzionisani oficir je, kako se navodi u materijalu, član PUPS-a od 2011. godine, a u partiji obavlja funkciju sekretara Gradskog odbora. Osim toga, piše i da je više godina bio sekretar odborničke grupe u Skupštini Grada. Iako je predlog za njegovo postavljanje za člana Veća potpisao gradonačelnik Darko Bulatović, prvi čovek Niša kaže da on zapravo samo sprovodi koalicioni sporazum.

Ja kao gradonačelnik sprovodim to što su koalicioni dogovori i ja sam rezultat koalicionog dogovora na mestu gradonačelnika pa sam dužan da poštujem to što stranke međusobno dogovaraju, tako da čekam da oni predlože drugog kandidata i onda ću ja formalno predložiti ime novog kandidata - rekao je Bulatović.

Prvi čovek niške Partije ujedinjenih penzionera Srbijie Milorad Stošić, međutim kaže da je Zečević bio njihov jedini predlog, od koga nisu odustali.

Sledeće zasedanje Parlamenta navljeno je za petak 23. mart, ali tačke o izboru većnika nema ni u dnevnom redu ove sednice.

Inače, predloženi Zečević je na čelu organizacije koja dodeljuje senior kartice penzionerima.

Podsetimo, iako je prvobitno rečeno da je kartica sa kojom niški penzioneri mogu da ostavare popuste u trgovinama i ustanovama, za razne proizvode i usluge, naposletku se ispostavilo da njeni korisnici moraju da plaćaju članarinu Gradskoj organizaciji penzionera, na čijem je čelu Zečević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    02:21 // 21. 3. 2018.

    Ajde prvo da se vidi zašto je on došao i ko ga je doveo to je još interesantnije.

  • Konačno!

    23:44 // 20. 3. 2018.

    Sada je konačno vreme da dodje neko i da se konkretno pozabavi ovim ozbiljnim, ozbiljnim resorom obrazovanja!!!!! Ajmo sada gradonačelniče samo pametno i da dobijemo nekog ozbiljnog ko će se stvarno baviti našom decom i njihovim obrazovanjem!!!!

  • Numancia

    19:08 // 20. 3. 2018.

    Pups,partija penzionera sa dobrim primanjima!Tamo nema onih sa minimalnim penzijama,oni su penzioneri drugog reda i samo kukaju i smetaju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: