Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 14. 1. 2019.

| Politika

Jelena Žarić Kovačević najpričljivija južnjakinja u parlamentu, PUPS-ovac Stošić najćutljiviji

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
skupstina
Južnjaci neki aktivni, neki ne; foto: JV arhiva

U 2018. godini najaktivniji sa juga Srbije u nacionalnom parlamentu bili su poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević sa 93 obraćanja i Goran Ćirić iz DS sa 73. Na začelju po aktivnostima na sednicama skupštine su Fatmir Hasani iz PDD, koji je govorio tek 6 puta i Hadži Milorad Stošić iz PUPS sa 3.

Srpski parlament poprište je suvislih i nesuvislih debata, rasprava, svađa i retoričkih obračuna, a prošle godine takva atmosfera je i pojačana u najvišem zakonodavnom domu Srbije. Svoj doprinos tome dali su i 21 poslanik i poslanica sa juga Srbije.

Aktivnost srpskih parlamentaraca prati sajt otvoreniparlament.rs i računa koliko puta su poslanici “rabili” mikrofon obraćajući se po replikama, amandmanima, zakonima, povredama poslovnika i poslaničkim pitanjima.

Poslanici sa juga Srbije bili su aktivniji u 2018. godini u odnosu na prethodnu. Svi poslanici sa juga Srbije bili su za govornicom u Narodnoj skupštini, njih 21 zajedno imali su ukupno 814 obraćanja što je u proseku 39 obraćanja po poslaniku - navodi se na sajtu Otvorenog parlamenta.


Ko su “pričalice”, a ko “ćutolozi”?

Dvanaestoro poslanika sa juga bilo je iznad proseka, a devetoro ispod. U Otvorenom parlamentu izračunali su da je prosek 39 obraćanja godišnje.

Najmanje se u parlamentu 2018. godine čuo poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Hadži Milorad Stošić, samo 3. Jednocifreni su i Fatmir Hasani iz Partije demokratskog delovanja i Ivica Tončev iz Socijalističke partije Srbije.

Najveći napredak ostvario je poslanik SNS iz Vranja Slaviša Bulatović, koga do aprila kao da i nije bilo u parlamentu - 0 obraćanja, a godinu je završio sa 31.

Najaktivnija na listi je Jelena Žarić Kovačević, niška poslanika naprednjaka, koja se 93 puta obraćala najvišem predstavništvu građana Srbije. Skupštinski mikrofon koristi za razne teme, između ostalog, i za pohvale direktoru niškog Doma zdravlja. Ona je 18. po aktivnosti od svih 250 poslanika.

Kovačevičevu prati šef poslaničke grupe DS i bivši gradonačelnik Niša Goran Ćirić sa 73 obraćanja, pa zatim slede Svrljižanin Milija Miletić iz Ujedinjene seljačke stranke sa 71, Ljubica Mrdaković Todorović iz SNS sa 66, pa sledi, takođe naprednjakinja Olivera Pešić. Kompletnu listu možete pogledati na sajtu mojposlanik.rs.

Podsetimo, prilikom prošlog preseka na polovini godine takođe je vodeća bila Jelena Žarić Kovačević, a najćutljiviji bio je Dušan Milisavljević iz DS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:53 // 15. 1. 2019.

    Nislije,treba da nas je sramota ko nas predstavlja-lazni hadzija,nekakva Jelena sto nije prosla 10 puta glavnom ulicom,polusvet i skorojevici !

  • Sale

    00:43 // 15. 1. 2019.

    Odavno nije J.Srbija imala takvog poslanika. Odlicna je, vredna i opravdala svrhu poslanika.

  • Cobi

    22:20 // 14. 1. 2019.

    Govorništvo može biti ponekad kontraproduktivno.Šta je sad bitno što ona najviše priča? Šta je rekla?Šta je ona uopšte učinila za Niš? Odgovorno tvrdim,ništa.Kome je pomogla? nikom. Stošić je za nju dr nauka,bar je zaposlio na desetine svojih pupsovaca,a ona je čak protiv zapošljavanja omladine,bitno je samo da muža ugura na što više plaćenih funkcija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: