Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:51, 31. 7. 2018.

| Politika

Jovanović: Tražićemo smenu gradonačelnika na sledećoj Skupštini

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
bane jovanović
"Da se oformi nov tim kvalitetnih ljudi"; Foto: M. Z.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada Branislav Jovanović rekao je da će na sledećoj sednici tražiti smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Povod je nedavna obnova voznog parka Grada luksuznim "škodama", koju Jovanović vidi kao “vrhunac bahatosti ove lokalne vlasti”.

Kao i mnogo puta do sada, jedini ponuđač koji se javio na precizne karakteristike navedene u tenderu Gradske uprave za nabavku novih vozila bila je firma Auto Čačak, koja je i pobedila na tenderu. Podvedenu pod “kapitalnu investiciju”, kupovinu "škode superb" i dve "škode fabije" Jovanović vidi kao dirigovanu.

Na narednoj sednici Skupštine Grada tražićemo smenu gradonačelnika Niša, jer je vrhunac bahatosti ove lokalne vlasti nabavka već legendarne "škode superb“, druge po redu, a četvrte od češkog proizvođača, a sve za nepunih mesec dana, sa najluksuznijom opremom, iako imamo domaći "fijat" u kome se vozi papa - priča Jovanović.

Zbog ove, ali i prethodnih afera, Jovanović smatra da se pod hitno moraju naći nova kadrovska rešenja, jer se više ne zna ni sastav Gradskog veća, a mnogim direktorima je istekao mandat ili su u v. d. stanju. “Za spas grada Niša”, zaključuje Jovanović, mora se formirati tim kvalitetnih ljudi, koji bi možda i njegova koalicija podržala, ali ne i učestvovala u njemu.

Nesigurnost u gradu sve veća, požari, afere, korupcija, međusobne paljevine automobila, kako sami navode, loša organizacija, nestručnost od strane ljudi sa diplomama, kao iz prodavnice i zaustavljen razvoj grada obeležili su ovo lokalno rukovodstvo - priča Jovanović.

Podsetimo, tender za obnovu voznog parka Grada bio je vredan 43.000 evra. Prema dokumentaciji, kola su kupljena kao kapitalni projekat, međutim, niko iz Gradske uprave nije bio dostupan za komentar gde je javni interes u kupovini ovih automobila, što je osnovni uslov da bi nešto bilo "kapitalna investicija", kao i ko će da ih koristi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • boško

    15:01 // 7. 8. 2018.

    Vozeći se u malo starije automobile i oni osete mnogo rupa.Umesto da kao mi menjaju osovine,amortizere ili zglobove pametni mozgovi odluče da kupe nova kola.Inače od grada su napravili ruglo,jad i bedu.Prljavo svuda,ulice raskopane,lažu nas da ima 20 gradilišta trenutno,Da li znaju šta je termin gradilište? Ulica Šumadijska je u stanju da bi neko u normalnoj zemlji
    bio u zatvor kao odgovorno lice

  • Čika Jova

    16:07 // 1. 8. 2018.

    Bane, bolje da si ćutao. Sad kad počnu da nabrajaju tvoje grehe, biće belaja.

  • Aco

    14:50 // 1. 8. 2018.

    Obnova voznog parka nije negativna stvar, negativno je što se ništa drugo ne radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: