Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 25. 10. 2019.

| Politika

Jovanović ne podržava Nonića, a u Skupštinu se vraća da brani svoju tačku

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
bane jovanovic
Jovanović kaže da je opozicija solidarna, ali Nonića ne podržava; foto: A. S.

Iako tvrdi da je niška opozicija solidarna, odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović ne pruža podršku kolegi odborniku Niške inicijative Srđanu Noniću na kojeg je nasrnuo načelnik Gradske uprave. Kaže da je Nonić snimao i njega i da je prekršio kodeks. Jovanović predlaže proširenje dnevnog reda naredne sednice Skupštine i spreman je, kako kaže, da prekine bojkot i uđe u parlament da brani svoju tačku kojom traži da se utvrdi odgovornost gradonačelnika Niša.

Načelno, kako kaže, Jovanović osuđuje nasije i to što je na Nonića izvršen atak i slomljen mu mobilni telefon, ali naglašava da ne može da ga podrži.

Napominje i da treba da se povede krivični postupak protiv svakog ko digne ruku na bilo koga, ali smatra da to što ne brani opozicionog kolegu, ne znači da daje podršku načelniku Ljubiši Janiću.

Samo kažem da gospodin Nonić nema moju podršku jer to isto radi svojim političkim istomišljenicima. On je prvi prekršio kodeks. I mene je pratio i snimao, dolazio na moje radno mesto (Direkcija za izgradnju grada prim. aut.) da me snima i izmišljao da ne radim ništa - kaže Jovanović.

nonic Nonićeve poruke na majici; foto: J. C.Spisku “kršenja kodeksa” dodaje i kolumne koje je Nonić o njemu pisao u Južnim vestima, kao i majice sa porukom “svi ste ista banda”.

Gde je bio kad sam ja neosnovano hapšen i držan u pritvoru? Niko nije stao da brani i evo to se događa i sad. A ja nisam deo bande i nikada nisam to bio - kaže Jovanović.

Svestan da se nasilje dešava i sad, Jovanović ostaje pri stavu da podršku Noniću neće pružiti, ali tvrdi da je niška opozicija solidarna i da svi sarađuju. Ipak, u Savezu za Srbiju, gde je većina opozicionih stranaka, nije Niška inicijativa.

Svoje ranije poznanstvo i višegodišnju saradnju sa Ljubišom Janićem ne negira, ali kaže da tada nije bilo ovakvih incidenata.

Janić jeste bio moj saradnik ranije, ali za to vreme nije bilo incidenata, obračuna, udaranja po rukama i afera - kaže Jovanović.

Podsetimo, načelnik niške Gradske uprave Ljubiša Janić nasrnuo je i izbio telefon iz ruku odbornika Srđana Nonića koji ga je sačekao i snimao na parkingu.


Vraća se u Skupštinu jer “Niš, pre svega”

Kompletna niška opozicija bojkotuje rad parlamenta već nekoliko meseci, ali odbornik Jovanović kaže da je spreman da se vrati u salu ukoliko se u dnevni red uvrsti njegova tačka kojom traži utvrđivanje odgovornosti gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Ja ću ući da branim tu tačku bez obzira na sankcije, kao što ću doći na Komisiju za decu i porodicu da branim ideju da se u Nišu izgradi 9 novih obdanošta i da deca dobiju besplatan topli obrok u školama. Moja stranka je “Niš, pre svega” - rekao je Jovanović.

On je trenutno predsednik Inicijalnog odbora Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a u parlament je ušao na listi koalicije “Niš, moj grad” kao predstavnik Rusinske stranke.

Odgovornost gradonačelnika traži zbog lošeg stanja u gradskim preduzećima, zloupotrebe novinara u njegovom Kabinetu, zloupotrebe dece, (ne)zaposlenosti u gradu, nerealizacije infrastrukturnih projekata, postavljanja naplatnih rampi oko Niša, neprikazivanja imovinskog stanja funkcionera, popločavanja Trga kralja Milana i brojnih drugih stvari.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smoki

    08:36 // 27. 10. 2019.

    Banano, penzija je za tebe.

  • Miloš

    01:16 // 26. 10. 2019.

    Lepo Banana kaže da je dobar sa Janićem. Oni i danas uspevaju da zapošljavaju, pored navodne SNS kontrole.

    • Dunja

      13:58 // 26. 10. 2019.

      Milose, stara ljubav zaborava nema.Seti se samo sta su radili on, Janic i Bane. Ne zaboravi jednom KPJ uvek drugovi po lovi.Sta moze istroseni Bane.?

  • johny

    00:49 // 26. 10. 2019.

    Podrzite u subotu od 14-00 fudbalski klub Sindjelic protiv Vlasine.Manite ove ludake od politicara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: