Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 28. 11. 2023.

| Politika

Koalicija NADA u Nišu: Decentralizacija neophodna za ravnomeran razvoj zemlje

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
nada, miloš jovanović
Poručili da opštine treba da imaju veće ingerencije; foto: NADA

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, u okviru predizborne kampanje posetila je Niš odakle su poručili da je decentralizacija neophodna za razvoj zemlje i da gradovi i opštine treba da imaju veće ingerencije i veći budžet za svoj razvoj.

nada Slađana Miletić deveta na listi; foto: NADA Skup je otvorila najbolje je rangirana južnjakinja na poslaničkoj listi koalicije i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS, Slađana Miletić koja je rekla da je jug Srbije uspavan u siromaštvu. Istakla je da je od 35 opština i gradova na jugu Srbije, u čak 34 prosečna plata niža od republičkog proseka.

I lider koalicije NADA Miloš Jovanović se obratio svojim pristalicama i poručio da je ravnomerno regionalni razvoj osnova na čemu koalicija gradi svoj program.

Mi imamo ozbiljan program i za ekonomiju i za decentralizaciju zemlje, da povratimo više odgovornosti za lokalne samouprave, da je spustimo na malo niži nivo da građani sami određuju svoju sudbinu, da imaju više novca, ali više nadležnosti - izjavio je Jovanović.

nada (1) Skup u Nišu; foto: NADA Dodao je da žele da provedu regionalizaciju zbog ravnomernog razvoja zemlje i dekoncentraciju raznih institucija, a sa njim se složio i predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

Ako želimo da smanjimo pritisak stalnog doseljavanja stanovništva u velike gradove, Beograd i Novi Sad, budžet mora drugačije da se planira. Potrebno je veće ingerencije dati opštinama i gradovima i ostaviti im više novca za razvoj njihove infrastrukture i privrede, a smanjiti izdvajanja u republički budžet - rekao je Mihajlović.

Naveo je da je NADA jedina koalicija koja je opstala od prošlih izbora i da je čine ozbiljni i stručni ljudi.

Podsetimo, na poslaničkoj listi koalicije "Nova demokratska stranka Srbije - Pokret obnove Kraljevine Srbije" ostavljeno je mesta za 30 južnjaka, od kojih je samo dvoje u prvih 20 kandidata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    18:30 // 28. 11. 2023.

    Najbolje rangirana nišlijka na 9 mestu a u prvih 30 dvoje sa juga.
    Vidi se iz toga koliko vi "beograđani" brinete za jug Srbije.
    Hoćete li i ukupno sakupiti 10 mandata.
    Koga vi zavaravate tom pričom o brigu za jug Srbije.

  • Božidar

    16:51 // 28. 11. 2023.

    Кад обнављате краљевину Србију, знате ли њене границе? Објасните нам.

  • RiM

    16:18 // 28. 11. 2023.

    Поштовање за сваку опозицију овој власти, али!? Да ли је овај Милош опозиција? Ја не верујем а ево и зашто: Они имају страначке просторије у Вождовој, одмах до просторија власти тј Палме! Миша Вацић у Обреновићевој. Иницијатори ПРОГЛАСА не могу за новац да добију простор, ни државни ни приватни (страх од власти). Ко је са простором у овим краљевским улицама не може бити опозиција, не овој власти!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: