Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 20. 3. 2022.

| Politika

Koalicija "Nada": Ubistvo partijske države, jasna spoljna politika i reindustrijalizacija zemlje

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
izbori
Kampanja u Nišu; foto: J. J.

U niškom Simfonijskom orkestru koalicija "Nada" održala je predizborni skup, a predsednički kandidat Miloš Jovanović istakao da je vladajuća stranka pretvorila Srbiju u sve, samo ne pravnu državu, kao i da je glavni program njihove koalicije ubistvo partijske države, jasna spoljna politika i reindustrijalizacija zemlje i insistiranje na domaćem kapitalu.

Na izborima 3. aprila izlazi i koalicija "NADA", koju čine Demokratska stranka Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i 24 udruženja građana. Svoj program predstavili su i u Nišu, a predsednički kandidar Jovanović je istakao da se zalažu za promenu izbornog sistema, izmene i dopune Zakona o poreklu imovine, kao i izmene i dopune krivičnog zakonika.

Jasna spoljna politika, ne može više i Kosovo i Evropa i sever i jug. Dakle, mi smo država koja je vojno neutralna, moramo da branimo naše nacionalne interese. Jasan je odgovor da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, ne u NATO, Evropska unija nije tema, neće biti proširenja. Potpuno jasna i zaokružena spoljna politka i reindustrijalizacija zemlje, ozbiljno insistiranje na domaćem kapitalu - rekao je Jovanović.

Još jedan od ciljeva koalicije je, kako kaže, ubistvo partijske države.

Ubistvo partijske države, pretvorili smo zaista zemlju u nešto što je sve samo ne pravna država, pretvorili smo zemlju u nešto gde partijska knjižica stranke na vlasti otvara sva vrata i to preko reda. Uči da možete biti bogati, da možete obezbedite bolju budućnost za vas i vašu decu, što mislim da je nepravedno i što mislim da u dubini izgleda kao kancer ovoj zemlji, koju razara. Dakle, mora da se menja izborni sistem, to je jedini način da stranke na drugačiji način funkcionišu, to je jedini način da oslobodimo i medije i pravosuđe, pa čak i ekonomske tokove - istakao je Jovanović.

Ističe da se koalicija "Nada" nada da će biti ozbiljan politički faktor, kao i da će se on boriti za drugi krug na predsedničkim izborima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Klm

    00:37 // 21. 3. 2022.

    Dakle, ovo je lažna opozicija, Vučićevi puleni - za ove ne glasate. Pogledajte ostale komentare podrške ovde - isti SnS botovski šablon (jer i da može drugačije, takav kapacitet mozga nemaju, IQ>70).

  • sasa

    19:18 // 20. 3. 2022.

    sta god ko kaze, ubedljivo najbolji kandidat!!!

  • jedini pravi izbor je

    18:29 // 20. 3. 2022.

    Miloš Jovanović čovek ne ukaljanog obraza i pravi patriota. Imate ne samo moju podršku. Sa NADOM u pobedu nad ovom partijskom državom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: