Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 8. 12. 2021.

| Politika

Koalicija "Niš, moj grad": Budžet za 2022. predizborna priča, ne ispunjava potrebe Nišlija

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1638973513876
Odbornička grupa "Niš moj grad" traži bolje uslove za đake: foto: E. M.

Iako se juče nisu pojavili na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za narednu godinu, članovi odborničke grupe “Niš moj grad” predali su svoje inicijative i predloge koji se tiču budžeta Niša za 2022. godinu. Neki od zahteva su besplatni udžbenici i vrtići, završetak radova na izgradnji "Novog Niša", kao i proširenje postojećeg akva-parka u "Čairu", a ne gradnja novog.

Članovi jedine niške opozicione odborničke grupe kažu da nacrt budžeta za sledeću godinu oslikava politički pamflet i da je uvod u predizbornu priču, a ne ispunjava potrebe i zahteve Nišlija.

Mi tražimo i da bude besplatan boravak dece u niškim obdaništima, tražili i smo besplatne udžbenike za decu prvog i drugog razreda, kao i besplatan topli obrok za decu osnovnih škola, ali i besplatan prevoz za učenike srednjih škola - rekao je Branislav Jovanović.

U delu kapitalnih investicija, navode, treba predvideti ulaganje sredstava u dalju gasifikaciju grada po opštinama i njeno dalje širenje kao i prebacivanje dve Toplane i dvanaest kotlarnica koje rade na mazut, a sve u cilju zaštite životne sredine i zagađenog vazduha u gradu.

1638973513862 Jovanović pita dokle se stiglo sa gradnjom "Novog Niša"; foto: T. T:Jovanović pita i dokle se stiglo sa gradnjom "Novog Niša", kao i šta je sa planiranom gradnjom Univerziteta i bolnice.

Oteli smo kasarnu od vojske, jedinu za poslednjih 20 godina. Ništa se ne radi sem stanova za bezbednjake. Gde je obećani Klinički centar, Univerzitet tamo, zašto se tu ne gradi tržni centar kao što predlažu na mestu gde će navodno da ruše Klaču, što tamo ne ulože? Divan prostor da se taj deo grada razvije - istakao je Jovanović.

Kao i građani koji su juče prisustvovali javnoj raspravi, i ova odbornička grupa smatra da novac koji je predviđen za izgradnju akva-parka treba preusmeriti na neke druge investicije ili proširiti postejeći u "Čairu".

Takođe traže i bolje obezbeđenje niških bulevara zbog tragičnih događaja na njima, izgradnju nove škole u Opštini Pantelej, kao i da se obezbede sredstva za početak radova zgrade Muzeja, Galerije, dogradnju Biblioteke, završetak arheološkog parka Medijana i Tvrđave.

Sve predloge ove grupe možete videti u dokumentu koji je na dnu teksta.


"Javna rasprava u netransparentnim uslovima"

Svoj izostanak sa javne rasprave odbornik Branisav Jovanović opravdava time što je mesto održavanja promenjeno premenjeno 2 sata pre samog početka rasprave, kao i zbog velikog broja prisutnih.

Smatrali smo da tu nije mesto da iznesemo svoje stavove iz razloga što smo pretpostavljali da će biti veliki broj sugrađana i drugih političkih stranaka i mi smatramo da o toj temi treba da se priča na mnogo ozbiljniji i stručniji način - rekao je Jovanović.

1638973513869 Stanković kaže da je javna rasprava održana u netransparentnim uslovima; foto: T. T.Iako nisu učestvovali, odbornik Miodrag Stanković smatra da je javna rasprava o Nacrtu budžeta održana u netrasnsparetnim uslovima i ističe da je on morao da se objavi mesec dana pre održavanja rasprave kako bi se građani na vreme informisali i dali svoje predloge.

Takođe javna rasprava je trebalo da se organizuje po mesnim kancelarijama kako bi se prišlo što većem broju građana i kako bi predlozi bili uvaženi - rekao je Stanković.

Podsetimo, iako je pomereno mesto održavanja javne rasprave, na njoj su prisustvovali građani koji su najviše zamerki imali na ulaganja u akva-park, a apelovali su i na izgradnju kanalizacione mreže u ulicama i naseljima.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Predlog koalicije "Niš, moj grad" (preuzmi) - 22.35 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    23:28 // 8. 12. 2021.

    Ima gori i od ovih sto su sad vlast na zalost....

  • Đak ponavljač

    20:06 // 8. 12. 2021.

    Ima li teča još neko tetinče koje teže uči da ga ulebi na grbaču Nišlija? napreDNO

  • miki

    19:30 // 8. 12. 2021.

    Šta si pa ti Bane dosadan! Pa bio si bre na vlast i nalapao si se, ajde begaj više!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: