Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 22. 2. 2018.

| Politika

Lavrov: Nemamo skrivene namere u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:RTS, Južne vesti
lavrov flickr
Nova runda prepucavanja SAD-Rusija: Foto: flickr

Dok mu, kako kaže, nije jasno šta Amerikanci rade u bazi Bondstil na Kosovu, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tvrdi da Srpsko-ruski humanitarni centar radi samo u okviru humanitarnog mandata, bez skrivenih namera Rusa u Nišu.

Nastavljajući geopolitičku prepirku Rusije i Sjedinjenih Američkih Država preko Niša, ruski šef diplomatije Lavrov, kako prenosi RTS, insistira da je sa Srpsko-ruskim centrom “sve čisto”.

Iza Centra se ne kriju nikakve skrivene namere. Kada su iznete sumnje čime se bave ruski i srpski službenici, pozvani su predstavnici onih koji sumnjaju, SAD, da obiđu slobodno Centar. Predstavnik SAD mogao se uveriti da se Centar bavi isključivo humanitarnim radom - istakao je Sergej Lavrov.

Prebacujući "lopticu na drugu stranu", Lavrov navodi da Amerikanci nisu uzvratili poziv da Rusi posete njih, u bazi Bondstil kod Uroševca na Kosovu.

U istom regionu, na teritoriji Srbije, na Kosovu, na osnovu odluke UN stvorena je američka baza Bondstil. Dolaze brojna svedočanstva da nije jasno čime se tamo bave naše američke kolege. Kao odgovor na te sumnje, oni nisu pozvali nikog da dođe u posetu - poručuje Lavrov.

Prvi diplomata Ruske federacije naglašava da je Centar u Nišu, otkad postoji, deminirao ogromne teritorije, kao i da je pomagao u požarima i poplavama i u regionu.

Podsetimo, budući status Centra još uvek nije rešen. Predstavnici američke ambasade posetili su Centar u Nišu letos, ali su posle toga rekli da Rusi "ne treba da dobiju dilomatski status".

Zvaničnici SAD ranile su tvrdili da je to potencijalni špijunski centar i buduća ruska vojna baza, koja bi kao takva bila prva ruska baza na tlu Evrope posle raspada Varšavskog pakta. Ruska strana je sve te optužbe nazvala apsurdnim, a istupe američkih zvaničnika nazivala “emotivnim i preteranim”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    18:12 // 24. 2. 2018.

    To je tacno, jer besplatni lekarski pregledi su javni, nisu tajni. Vreme je da se vidi stanje i kako se radilo i da li je postignut rezultat.

  • Milorad

    17:40 // 22. 2. 2018.

    Pa, kada su toliko jaki, zašto zaziru od Centra. Njima je da laju, po navici, da njuškaju kao psi lutalice, zaboravljajući pritom, da se '99 ne može više ponoviti. Ili može, ali s nešto drugačijim ishodom. Pravedan Svet jača, postaje im kost u grlu. S Jenkijima ne treba ratovati, već zatvoriti tržište. Tu su najslabiji.

  • Srecko

    11:33 // 22. 2. 2018.

    Kakav Bondstil i srpsko-ruski centar, preduzeca Ruse interesuju. Tu su pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: