Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 5. 11. 2023.

| Politika

Lista SPS za poslanike: Novica Tončev predvodi južnjake, Ane Grozdanović nema na spisku

Autor:Tamara Radovanović, Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
sps niš
Petinu kandidata za poslanike čine južnjaci; ilustracija; foto: JV

Koalicija Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i “Zeleni Srbije” predala je listu kandidata za narodne poslanike odmah nakon naprednjaka. Na listi “Ivica Dačić - premijer Srbije” čak petina njih je sa juga zemlje. Najbolje je rangiran aktuelni ministar i bivši predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev, na spisku je i većnica za obrazovanje u Nišu Marija Ranđelović, ali ne i istaknuta funkcionerka SPS Ana Grozdanović.

novica tončev Tončev na 12. poziciji; ilustracija; foto: Vanja Keser Listu predvodi Ivica Dačić, a odmah iza njega su Dragan Marković Palma, Marko Milošević, Snežana Paunović i Slavica Đukić Dejanović.

Tončev je, kao i pred prethodne parlamentarne izbore, na 12. poziciji i time je najbolje rangiran južnjak.

Na listi socijalista nije se našla članica Glavnog odbora iz Niša Ana Grozdanović, javnosti poznata po inicijativu da se svaki negativan komentar o liku i delu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kažnjava zatvorom, kao i po tome što je građanima na ulici delila po 5.000 dinara, od čega su se njene stranačke kolege ogradile. Grozdanović neće moći da predstavlja građane u Parlamentu, ali je pozvala “narod” preko Instagrama da podrži SPS, stranku preko koje se, kako kaže, trudi da ljudima pomogne. Ana Grozdanović Grozdanović nije na listi; ilustracija; foto: privatna arhiva

Ako SPS bude imao sličan broj poslanika kao i nakon prošlih izbora, šansu da u poslaničke klupe sedne imaće i diplomirani matematičar iz Leskovca Nenad Filipović, ispred JS.

34. je diplomirani ekonomista iz Vranja Dejan Manić, 35. magistar medicinskih nauka iz Leskovca Tatjana Jovanović, 42. građevinski tehničar iz Gadžinog Hana Dejan Ignjatović, 45. diplomirana ekonomistkinja iz Niša Milena Zogović, a 48. diplomirana pravnica iz Prokuplja Gordana Janković.

Goran Dinić, inače doktor ekonomskih nauka iz Niša, zauzima 54. poziciju, socijalna radnica Slavica Stanojević iz Vranja 60, profesor fizičkog iz Doljevca Marko Stošić 62, a doktor komunikoloških nauka i aktuelna većnica za obrazovanje u Nišu Marija Ranđelović je na 68. mestu. Marija Ranđelović Ranđelović takođe na listi; ilustracija; foto: JV / Sonja Vidojković

Na 70. je privatna preduzetnica iz Leskovca Snežana Jović, odmah iza nje diplomirani politikolog iz Vranja Zoran Antić, na 76. mestu poljoprivredni inženjer iz Vlasotinca Nebojša Stojanović, a na 83 doktor menadžmenta i biznisa Anđelija Radonjić iz Leskovca.

Listu do 100. pozicije kompletiraju inženjer pejzažne arhitekture iz Aleksinca Milena Maksimović, ekonomista iz Niške Banje Žarko Milošević i diplomirani ekonomista iz Pirota Slaviša Svilarov.

Od 110. do 150. mesta su profesorka razredne nastave iz Niša Milena Đorđević, master pedagog iz Lebana Jelena Zdravković, profesor razredne nastave iz Merošine Miljan Đorđević, specijalista radiolog iz Niške Banje Dejan Ristić, doktor ekonomskih nauka iz Niša Nina Pavićević, diplomirana pravnica iz Gadžinog Hana Violeta Krstić, pravnica iz Babušnice Sanja Cvetković i doktorka opšte prakse iz Ražnja Jasminka Brkić.

Jako male šanse da sednu u poslaničke klupe imaju i poljoprivredni veterinarski tehničar iz Žitorađe Branislav Milić na 152, profesorka razredne nastave iz Bele Palanke Danijela Krstić na 153, poljoprivredni tehničar iz Merošine Jovica Ilić na 154, master inženjer poljoprivrede iz Niša Darko Zarev na 157, studentkinja iz Vladičinog Hana Jelena Dimitrijević na 163, kao i diplomirana tehnološkinja iz Vranja Sunčica Aleksić na 170. Mestu.

Slede profesor istorije iz Kuršumlije Ivan Drašković, master istoričar iz Vladičinog Hana Petar Stošić, diplomirana pravnica iz Leskovca Nataša Denić, viša medicinska sestra iz Dimitrovgrada Sanja Milenkov, penzioner iz te opštine Siniša Ranđelov, istoričar iz Niša Nikola Cvetković, ugostitelj iz Svrljiga Goran Marinković, kao i medicinska sestra iz Niša Dragana Uskoković-Mamutović.

Izbori Izbori 17. decembra; ilustracija; foto: M. M.Spisak do 200. pozicije kompletiraju master učiteljica iz Vlasotinca Marija Andrejević i specijalista strukovne ekonomije iz Doljevca Nenad Stanković.

Od 200. do 250. mesta rangirani su građevinski tehničar iz Vlasotinca Ivan Todorović, diplomirani ekonomista iz Niške Banje Ivan Janković, master ekonomistkinja iz Bojnika Tatjana Stanković-Jovanović, diplomirana analitičarka životne sredine iz Surdulice Nataša Arizanović, preduzetnik iz Bele Palanke Slavenko Drobnjak, specijalista energetike iz Vladičinog Hana Petar Stošić, diplomirani geograf iz Vlasotinca Žaklina Stefanović, studentkinja iz Niša Anja Jokić i doktor medicine iz Blaca Hadži Dragan Ilić.

Od imena koja su prošli put bila solidno rangirana izostaju profesorka Univerziteta u Nišu Marija Ignjatović i master pravnik iz Niške Banje Miloš Jocić.

Izbori su zakazani za 17. decembar, a lista “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” prva je Republičkoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za narodne poslanike.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Lista "Ivica Dačić - Premijer Srbije" (preuzmi) - 57.26 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    12:15 // 7. 11. 2023.

    Radoznalac: Tek sa njima dvojicom - totalni fijasko, pogotovu sa ovim drugim. Čuvaju se za lokalne izbore. 1. A u kojoj je partiji Zuba poznati preletač? 2. A što među njima - na Spisku, najboljeg nema?

  • Ivan

    08:37 // 6. 11. 2023.

    Vladimire,bacaj tu atomsku!
    Dosta je više!

  • Milutin Milic

    23:08 // 5. 11. 2023.

    Zaista nije ozbiljno uopšte uzimati u razmatranje za bilo šta, a kamoli za mesto na izbornoj listi, osobu koja je uspela da poveže hrišćane i katodne cevi. Za dotičnu su nadređeni, najverovatnije, našli neko mnogo prijatnije zaduženje. Iza kulisa i u skladu sa mogućnostima, naravno. Ta usta sigurno rade... Nešto drugo, što ide mnogo bolje, nego držanje govorancije. Procenite sami šta je to...

    • Tajanstveni Alan

      19:13 // 6. 11. 2023.

      Anci, menjaj partiju, ti toliko radis i hoces dobro a ovi te ignorisu ! More, predji na Pink, pa da vide cudo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: