Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 10. 6. 2018.

| Politika

Lutovac: DS formira savez opozicije

Autor:FoNetIzvor:FoNet
zoran lutovac
Lutovac o savezu opozocije; printskrin

Opozicija mora da se ujedini u savezu, koji bi, kako kaže novoizabrani predsednik Demokratske stranke, upravo demokrate trebalo da formiraju. Ovakav savez predložio je Dragan Đilas, a Zoran Lutovac je, gostujući u emisiji FoNet-a “Kvaka 23” istakao da su Srbiji potrebni “racionalni lideri koji će potisnuti po strani neke partikularne interese”.

U ponedeljak će DS imati Predsedništvo, navodi Lutovac, a u toku nedelje i Glavni odbor, kada bi trebalo i da se potvrdi saradnja opozicije. Prema rečima Lutovca, DS će biti osnivač saveza i članica saveza, jer ne ulazi u nešto što je već formirano, nego je deo procesa formiranja.

Demokratska stranke ne ulazi u Savez, već formira savez. Mi ovde govorimo o tome da, kao odgovorni ljudi, političari, tražimo model saradnje koji će biti u korist svih - rekao je Lutovac.

Odbacujući etiketu da je Đilasov čovek, za koju smatra da mu je prilepljena "možda i zato što je pobedio" na izborima za predsednika DS, Lutovac je saradnju opozicije označio kao priču u "kojoj je ishod pozitivan i za jedne i za druge".

To tako svi posmatramo i zbog toga ta priča ima dobru osnovu da uspe, jer ona više nije stvar neke taktike ili izbora, već nužnosti koja proističe i iz volje građana. Mislim da je priča o savezu stvar racionalnosti, potrebni su nam racionalni lideri koji će potisnuti po strani neke partikularne interese i zalagati se za nešto što je opšti interes- rekao je je Lutovac.

Šta još Lutovac misli o savezu opozicije, aktuelnim odnosima na relaciji Beograd - Priština i odnosima sa Đilasom, možete pogledati u emisiji “Kvaka 23”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    22:43 // 11. 6. 2018.

    Jadna je ta opozicija koju vodi DS... blago nama,,,

  • catch me

    22:38 // 11. 6. 2018.

    jadan je taj savez gde je sila osovine DS... fala ali neka fala, treba nesto novo na sceni, a ne stare fasade i "svete debele krave"

  • Fer plej

    09:05 // 11. 6. 2018.

    Bravo.
    Konačno da se neko seti da je potrebno da se opozicija ujedini.
    Samo napred.

    • dr Jakov Zlatar

      10:35 // 20. 6. 2018.

      Predsednik je častan i pošten čovek.pravi čovek na pravom mestu.Vaskrsnuće DS, ne znam šta sns-ovci moguda mu nađu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: