Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:41, 27. 7. 2020.

| Politika

Milovanović: Anketu je trebalo prekinuti ranije

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
milovanovic
Milovanović kaže da nije organizovao glasanje; foto: JV arhiva

Lider niških naprednjaka Zvezdan Milovanović javio se nakon objavljivanja teksta o rezultatima ankete koja je proglašena nevažećom, a u kojoj je na kraju imao najviše glasova. Tvrdi da nije učestvovao u nameštanju rezultata, a za ishod krivi Južne vesti.

Milovanović kaže da se nije javio ranije jer nije imao memorisan broj novinara, da SMS ne otvara, pa da zato kasni sa izjavom.

Za anketu u kojoj je bio jedna od ponuđenih opcija, a koja je od čitalaca Južnih vesti trebalo da sazna kakve su njihove procene, ko će biti gradonačelnik među kandidatima sa liste SNS, tvrdi da je trebalo da bude prekinuta još tokom vikenda jer se videlo da je neregularna.

Smatram da od prvog momenta, kada se mimo trendova koji je postojao u prvih nekoliko sati, jer to može da bude obavezna anketa građana koja ništa ne znači, dakle od momenta kada krene da se dešava mimo postojećih trendova, jasno je da onda to nije realnost. Smatram da je tada trebalo da bude prekinuto - kaže Milovanović.

Tada je, u petak, u anketi po broju pristiglih glasova prva bila Dragana Sotirovski, onda je krenuo talas glasova za Milovanovića, pa za kandidatkinju i razlika je u nedelju u njenu korist bila 90 odsto. Novi talas desetina hiljada glasova za nekoliko sati doveo je Milovanovića do prvog mesta, a sajt do kratkog pucanja.

Na kraju je on ostao kao pobednik, ali kaže da nije učestvovao ni u kakvom nameštanju rezultata ankete.

Smatram da anketa nije merodavna ni za šta, ali sa stanovišta interne ankete jednog portala ima smisla do nivoa kada se trenodvi u glasanju poklapaju i menjaju u smislu plus ili minus od 3 do 10 odsto, a kada krenu velike oscilacije svakom normalnom je jasno da to nije realnost i da je uključeno nešto drugo - kaže Milovanović.

Prvi čovek niških naprednjaka je ranije tvrdio da Južne vesti same namestile glasanje, a to je ponovio i danas uz tvrdnju “da je zvao sve da se manu Južnih vesti".

Prvi sam pozvao da se manu Južnih vesti, da ne nasedaju na takve gluposti i da je to zaista smešno - kaže Milovanović.

Da su poruke koje su dobijali bile drugačije kažu članovi Srpske napredne stranke u Nišu. Više njih javilo se redakciji sa tvrdnjom da su tokom vikenda stizale SMS poruke da glasaju u anketi Južnih vesti.

Podsetimo, stručna analiza ankete koja je trajala od petka do nedelje nešto iza ponoći pokazala je da se glasalo botovski, uz pomoć TOR čvorova sa čak 440.000 glasova koji su stigli van Srbije. Južne vesti su zato anketu proglasile nevažećom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    16:47 // 29. 7. 2020.

    Kakve ankete, za sve nas Zvezdan je Spas. Nema nama dobrog dana bez Zvezdana. I svaki novi dan neka nam bude zvezdan. Car je.

  • Pukovnik Ž. Cvetanović

    01:54 // 29. 7. 2020.

    Anketa je dala anamnezu bolesti SNS u Nišu. Vidljiv je duboki razdor političkih frakcija vladajuće stranke. Možda je ovo poslednja prilika da se odvoji žito od kukolja.

  • Toma Tošić

    22:17 // 28. 7. 2020.

    4k rezolucija: Korona,Kosovo,Kina,Kraj vladavine Aleksandra Vučića. Dogodine u slobodnoj Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: