Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 26. 9. 2021.

| Politika

Ministar odbrane sa ruskom delegacijom obilazi vojsku uz administrativnu liniju sa Kosovom

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Stefanovic 2
Vojna baza ka administrativnom prelazu "Jarinje"; Foto: Vanja Keser

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović započeli su obilazak vojske koja je u stanju povišene borbene gotovosti, navode u saopštenju Ministarstva odbrane.

Na sajtu ministarstva podsećaju da je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i MUP-a naredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Stefanovic Ministar Stefanović i ruska delegacija u obilasku; Foto: Vanja Keser

Za tenzije na severu Kosova krive vlasti u Prištini i jedinice Rosu.

Pri čemu Beograd ni na koji način ne povećava tenzije i nestabilnosti koje Priština izaziva – navode u saopštenju Ministarstva odrane.

Tenzije na administrativnoj granici počele su pre sedam dana, kada su prelazi Jarinje i Brnjak na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom blokirani u oba smera, nakon odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tabicama pri ulasku moraju da stave probne kosovske tablice.

Pored ministra odbrane i načelnika Generalštaba u obilasku vojske u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje je i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:15 // 27. 9. 2021.

    Ma mnogo jak frajer, nedao bog da zapucaju, ceo svet ce da nas bombarduje a on pobeze u bratsku Rusiju posto ona samo za to i sluzi, čuva kukavice...

  • Darko

    00:40 // 27. 9. 2021.

    Читајући све ове коментаре мислим да ћемо ми Срби врло брзо нестати са мапе света. Завидим хрватима колико воле своју домовину. Тога код Срба нема.

    • Soklen

      11:28 // 27. 9. 2021.

      Ovde se ne radi o ljubavi prema domovini. Narod nece da gine vise zbog budala koji vode zemlju.

  • Tri karte za Holivud

    23:23 // 26. 9. 2021.

    ... Газиводе које се већински, око 90 одсто налази на територији централне Србије, дали су на управљање америчкој агенцији. И онда нас питају шта су то они издали. Па ево, то сте и издали и продали!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: