Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:55, 26. 11. 2019.

| Politika

Momir Stojanović nosilac liste Narodnog bloka za naredne izbore

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
moma stojanović
General u izbornoj trci; Foto: JV

Nova Srbija, Narodni slobodarski pokret i Grupa građana Iskreno za Niš koju vodi Momir Stojanović napravili su predizbornu koaliciju Narodni blok i najavili su izlazak na izbore. Niški odbornik i general u penziji Stojanović biće jedan od nosilaca liste, uz Velimira Ilića, a očekuju prelazak cenzusa u ulazak u srpski parlament.

Parlamentarni i lokalni izbori planirani su za proleće 2020, a uveliko se grupišu snage na srpskoj političkoj sceni. Dok se vladajuća koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom priprema za izbore, a Savez za Srbiju vodi kampanju za bojkot, postoje i oni koji koji su protiv vlasti, ali izlaze na izbore.

Odbornik Momir Stojanović kaže da Narodni blok nudi treći put, a da ovu koaliciju čine dvadesetak lokalnih političkih organizacija. Jedna od bitnih stvari za političku kampanju je i novac, ali Stojanović navodi da ne razmišljaju o tome.

Imamo dobru volju i dobre ljude. Za istinu je potrebna volja i argumenti i dobar tim, imamo dobar tim. Nije nam novac prioritet, a i ne želimo da nas neko finansira i ucenjuje. Prijatelji, manji biznismeni, privatnici i preduzetnici koji nas podržavaju će nam pomoći - rekao je Stojanović.

Sebe definišu kao opciju između suverenih medijskih vladara Srbije koji plasiraju laži i obmane i opozicije koja organizuje bezidejne proteste. Kažu da imaju i politički, ekonomski i državni program.

Zajedničko za Stojanovića i Ilića jeste da su bili deo koalicije oko SNS, ali su je napustili i prešli u opoziciju.

Gajim autentičnu srpsku priču i draže su mi neprimerene reakcije Velje Ilića nego suvo beogradsko filozofiranje i demagogije. Ja potičem iz naroda i patrijarhalne seoske sredine, a Velja Ilić je srpski domaćin koji je mnogo postigao, uspešan je i i za njega se ne vezuju nikakve afere - objašnjava Stojanović.

Stojanović je aktuelni odbornik u niškom parlamentu, u koji je ušao sa listom "Iskreno za Niš".


O trgovini oružjem i aferi: Vlast koketira sa problematičnima

Stojanović je i bivši šef Vojno obaveštajne agencije, pa iz tog ugla komentariše i trenutno najveću aferu na političkoj sceni - trgovinu i izvoz oružja.

To je od 2012. godine u najmanju ruku problematično. S obzirom na brzu zaradu, tu se sad pojavilo mnogo privatnih trgovaca koji su bliski aktuelnoj vlasti. Ova afera oko oca ministra policije - nije samo on i nisu rodbinske veze samo te, nego su i mnoge druge - navodi Stojanović.

General u penziji i bivši šef VBA kaže da koketiranje vlasti sa problematičnim trgovcima naoružanja šteti ugledu Srbije, a da su problematične firme, koje se sada u javnosti pominju kao izvoznici, nekada bile predmet interesovanja Agencije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Јужноморавац

    22:51 // 29. 11. 2019.

    Грађанима Србије треба савез странака који ће имати ИСКУСНЕ, ПОШТЕНЕ и ХРАБРЕ кадрове за :
    1).жестоку борбу против криминала и корупције,
    2).обнову Парламентарне краљевине Србије и повраћај одузете имовине,
    3).децентрализацију и регионализацију на 4 равноправне покрајине, плус посебан статус за КиМ,
    4).биолошку обнову народа и бољи положај мајки са двоје и више деце,
    5)...

  • David Štrbac

    20:57 // 29. 11. 2019.

    Generalu možete zamerati svašta ali jeste domačin, patriota i profesionalac kakvih je malo na političkom nebu Srbije, lako je da psujete po portalima.

  • radivoje milenković

    12:40 // 27. 11. 2019.

    Pomorarstvo, totalno pogrešan izbor osnovnog zanimanja, ambicija ???, nemogućnost iskazivanja političkih uverenja za vreme nošenja uniforme, tek je sve više vojnih penzionera u politici u javnom životu-od zastavnika - gradonačelnik Niša, oficira različitih činova i VES-ova,predsednik GO Palilula, pa do generala, predsednika partije, čak bivših načelnika GŠ VS-generalske partije. Šta je u pitanju?

    • razvodnik

      19:23 // 27. 11. 2019.

      a što si preskočio našeg pantelejskog kapetana prve klase batu cepanku?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: