Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 21. 11. 2022.

| Politika

NIški SPS ogradio se od predloga “severnokorejskog” zakona o Vučiću

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
SPS
Ne dele stav Grozdanovićeve; Foto: JV/V. Milić

Inicijativu istaknute članice i u najavi članice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije iz Niša Ane Grozdanović da se svaki negativni komentar o predsedniku Aleksandru Vučiću kažnjava zatvorom, ne podržava niški odbor te stranke, saopštavaju iz Gradskog odbora SPS-a.

Nakon sporne inicijative mlade nade niških socijalista, a nakon formiranja novog lokalnog odbora na čijem je čelu Igor Novaković, oglasili su se iz te stranke.

Kažu da je to lični stav Grozdanovićeve, iznet na privatnom profilu i da se radi o pojedinačnom mišljenju. Dodaju i da svaki član stranke ima pravo na sopstveno sagledavanje aktuelnih društveno-političkih pojava, što većina njih svakodnevno čini na aktuenim društvenim mrežama.

Takvi stavovi, mišljenja i inicijative, nisu zvanični stavovi SPS-a u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete - saopštavaju.

Iz niškog odbora SPS-a kažu i da najoštrije osuđuju svaki govor mržnje protiv bilo kog pojedinca, a posebno protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "naročito u trenutku kada su službe bezbednosti obavestile javnost da postoji realna opasnost po bezbednost predsednika, pojedinih članova Vlade i njihovih porodica".

Mi živimo u pravnom uređenom društvu u kome je Ustavom garantovana sloboda govora našim građanima. Takođe, u tako uređenom sistemu, svako nepoštovanje zakona treba biti sankcionisano. Republika Srbija ima pravosudne organe koji su u obavezi da u takvim slučajevima reaguju, odnosno postupaju i reaguju. Ti organi nisu političke organizacije ni medijske kuće, već sud i tužilaštvo - kažu iz SPS-a.

Podsetimo, stručnjaci njen predlog ocenjuju protivustavnim političkim dodvoravanjem, a Grozdanovićeva nije dobila nijednu funkciju u niškom odboru stranke, ali je predložena za članicu Glavnog odbora SPS-a, o čemu će odlučivati Kongres partije 17. decembra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Solomon

    16:03 // 25. 11. 2022.

    Sve će oni da predlažu i usvajaju zakone samo da bi sebe zastitili i da bi zaštitili lik i delo Velikog Šizoja. E moja ,jadna Srbijo što te "Koča" gazi.

  • Pera No.1

    17:17 // 24. 11. 2022.

    ...more treba da je ogradite sas bodljikavu zicu, i da idete kod neku babu da vam baje od uroci.
    Ana katodna cevka vam je bacila anatemu na kompletan SPS ,dzabe te glasali Novakovicu, nema nista od karijere, pisi propalo : )

    ...a ona, kao iskreni vernik, hriscanin svemira i nuklearne energije mora svakog dana da trci tri kruga oko Saborne crkve i da vice zivot damo Vucka ne damo : )

  • Zvezdan Cekić

    18:15 // 22. 11. 2022.

    aMan dajte da samo on može ko peva osemenjavati svoje jato i nećemo imati neistomišljenike i potrebu za ovaj predlog zakona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: