Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 17. 2. 2022.

| Politika

Na listi SNS za poslanike 26 južnjaka, najviše Nišlija

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Milija i Bata
Kandidati za još jedan mandat SNS poslanika; foto: printscreen

Naprednjaci, Nišlije i ekonomisti - to je u najvećoj meri lista južnjaka na spisku kandidata Srpske napredne stranke za narodne poslanike koju je odobrila Republička izborna komisija. Izbori su 3. aprila, a najbolje rangirana južnjakinja na listi je Jelena Žarić Kovačević na 22. mestu.

Već je poznato da će pored nje Niš predstavljati još petoro naprednjaka - Bratimir Vasiljević, Miloš Banđur, Svetlana Milijić, Vladica Maričić i Dragan Đorđević.

zaric kovacevic Žarićka najbolje rangirana; foto: JV arhivaPored Žarić Kovačević, koja će skoro sigurno zadužiti još jedan poslanički mandat, sudeći prema preliminarnim anketama, najviše šansi od Nišlija da zaista i sednu u poslaničke klupe imaju još Svetlana Milijić na 67. mestu i potencijalno Bratimir Vasiljević koji je 132. na listi.

Svi ostali moraju da se nadaju rezultatu od oko 50% ili više glasova za SNS kako bi zauzeli svoje mesto u parlamentu.

Pored pomenutih, Niš će predstavljati i penzioner Hadži Milorad Stošić kao kandidat PUPS-a. On je na 60. mestu, dok je 74. na listi diplomirana pravnica Sanja Jefić Branković iz SDPS-a.

Najmanje šanse za ulazak u parlament ima tehničarka Jasmina ilić Ljubić, kandidat Pokreta socijalista koja je na 239. mestu.

sns lista1


Leskovčani, Vranjanci i novo ime iz Sokobanje

darko laketic Laketić brojem mandata možda stekne i stalno zaposlenje u parlamentu; foto: JV arhivaVelike šanse za ulazak u parlament ima i Andrijana Vasić iz Leskovca. Ona je diplomirani sociolog i druga je najbolje rangirana južnjakinja na 48. mestu SNS liste.

Sledi je Slaviša Bulatović iz Vranja na 50. mestu, a onda i lekar Darko Laketić iz Prokuplja koji juri svoj četvrti mandat u Narodnoj Skupštini.

On je 52. na listi, dok je 53. Olja Petrović, master pravnica iz Pirota.

Od poznatih lica na listi je i Milija Miletić iz Svrljiga koji drži visoko 62. mesto, kao i Nenad Mitrović iz Bujanovca i Nenad Krstić iz Trgovišta. Svi oni su već bili poslanici i u prethodnim sazivima parlamenta.

sns predaja liste Predaja liste SNS; foto: SNSNovo ime sa juga je svakako Jana Mateović. Za nju piše da je medicinska sestra iz Sokobanje, a na 81. mestu je liste. Ukoliko SNS ponovi rezultat iz 2014. godine, kada im je rezultat bio najslabiji, i ona će skoro sigurno sesti u poslaničke klupe.

Listu predvode poznata doktorka Danica Grujičić i glumac Lazar Ristovski, a na njoj su i poznata skupštinska lica - Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Marjan Risitičević i Marko Atlagić.

Podsetimo, izbori su zakazani za 3. april, a pored SNS-a, listu su do sada zvanično predali još samo socijalisti.

SNS lista 2

Dokumenti za preuzimanje

  1. SNS lista izbori 2022 (preuzmi) - 85.67 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    21:07 // 20. 2. 2022.

    Bagra korumpirana

  • milutin

    09:52 // 19. 2. 2022.

    Sekta se širi munjevitom brzinom.

  • Xej

    17:27 // 18. 2. 2022.

    Ljudi da se manemo zajebancija mnogo ozbiljno postaje. Ovi su najgora katastrofa koja može da nas zadesi! Nemojmo ovo da dozvolimo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: