Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 24. 1. 2024.

| Politika

Na prvoj sednici Skupštine u Dimitrovgradu biraće se i predsednik Opštine i Veće

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Predlozi se šalju do 2. septembra
Proširen dnevni red; foto: Lj. F.

Opština Dimitrovgrad dobiće na konstitutivnoj sednici Skupštine i izvršne organe, jer su u dopuni dnevnog reda za tu sednicu dodate i tačke po kojima će se odbornici izjašnjavati i o izboru predsednika i zamenika predsednika Opštine, kao i o sastavu Opštinskog veća.

Za četvrtak, 25. januar, predsednik Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov zakazao je prvu sednicu Skupštine u novom sazivu, a u prvobitnom predlogu dnevnog reda bilo je 17 tačaka, među kojima su izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima, potvrđivanje mandata odbornicima, polaganje zakletve, kao i izbor predsednika Skupštine opštine i postavljanje sekretara Skupštine.

Dan pred sednicu objavljenje i predlog za dopunu dnevnog reda koji predviđa i izbor zamenika predsednika Skupštine opštine, kao i izbor predsednika i zamenika predsednika Opštine i članova Opštinskog veća.

Sednica počinje u 10 sati.

Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora svoje predstavnike imaće svih 5 listi koje su učestvovale na njima - SNS-u je pripalo 15 mandata, SPS-u 3, listi Srbija protiv nasilja 5, Dverima 4 i Demokratskoj partiji Bugara 2.

Očekuje se da vlast, kao i u prethodnom periodu, formiraju SNS i SPS, uz mogućnost da deo vlasti bude i DPB, a Vladica Dimitrov gotovo sigurno ostaje na mestu predsednika Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Dimitrov

    11:07 // 25. 1. 2024.

    Sadasnju i prethodnu vlast a sada opoziciju u Dimitrovgradu ne interesuje ovo pitanje, gde je nestalo 40.000 bugara za 80 godina???? I ove na vlasti i ove u opoziciji bas briga. Vazne su lepe, unosne privilegije. A bogami i partiju bugara u Dimitrovgradu izgleda vise interesuje Pirotska deponija nego ovo. Tako kao pripadnik bugarske manjine tesim Vas da su ovi nasi smradovi gori od ovih u Beograd.

  • Boban Dimitrov

    10:14 // 25. 1. 2024.

    Bulgarska manjina u Srbiji-SFRJ na popisu 1948.g kada je bilo problema reci da si bugarin, IB, bilo je oko 58.000 bugara. Na sadasnjem popisu bilo je oko 13000. To aktualne vlasti u Dimitrovgradu i Bosilegradu ne interesuje. O tome povedite racuna vi na vlasti u Dimitrovgradu i Bosilegradu, ljudi nestaju, gradovi i sela propadaju a vi se ponasate ko ovi idioti u Beogradu. Ocito ni vama nije lose.

  • Slobodan Aleksic

    19:48 // 24. 1. 2024.

    Odbornici "Srbije protiv nasilja" neće se sutra pojaviti na sednici jer smatraju da su izbori i Dimitrovgradu pokradeni. Kako će se to odraziti na rad budućeg Opšinskog parlamenta i formiranje organa vlasti videćemo, ali i na njihov status, jer postoji mogućnost da se mandati podele drugima i to po proporcionalnom sistemu. Po meni greška SPN, jer jedino iz Skupštine može da uradi nesto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: