Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:09, 15. 2. 2019.

| Politika

Na šestom protestu u Nišu baklje i sveštenici

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
protest
Šestu nedelju zaredom demonstranti izlaze na niške ulice; foto: S. M.

Nišlije nezadovoljne režimom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i ovog petka su izašle na ulice, a među njima su bila i dvojica sveštenika iz Aleksinca. Upaljene su i protestne baklje, a demonstrantima se ovog puta obratio bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević, kao i profesor niškog Filozofskog fakulteta Bojan Blagojević, ali je izostao najavljivani glumac Nikola Đuričko.

sveštenici Sveštenici u razgovoru sa profesorom Blagojevićem; foto: S. M.Uz buntovnu muziku, zvižduk pištaljki, ritam doboša i parole, Nišlije i oni iz okoline, tradicionalno su se u 18 sati okupili na Trgu kralja Milana u centru grada.

Među revoltiranim građanima, ovog puta se našao i dvojac u mantijama - sveštenici iz Aleksinca.

Protojereji Miomir Jevtić i Bogosav Stanković ističu da su tu jer je crkva uvek bila uz narod.

zoran ivošević Ivošević istiće da Vučić krši Ustav; foto: S. M.Premda glumac Nikola Đuričko nije došao, poslao je poruku podrške niškim protestima.

Na improvizovanu binu kod ulaza u podzemni prolaz popeo se penzionisani sudija Vrhovnog suda Ivošević, koji je istakao da Vučić konstantno krši Ustav.

Kad vladavine prava nema, nema ni pravne države u kojoj vlast počiva na pravu. A kada te potčinjenosti nema, država i pravo su opet potčinjeni ljudima na vlasti - istakao je Ivošević.

Nakon njega, mikrofon je uzeo Blagojević sa Filozofskog fakulteta, koji je u kratkom i "zapaljivom" govoru istakao da Vučić "dresira građane metodom štapa i šargarepe" i tako ih pretvara u robove.

Državu Srbiju je pretvorio u privatnu svojinu. Država Srbija je prestala da postoji, tako što je njen Ustav prestao da se primenjuje, tako što su zakoni prestali da se primenjuju i tako što je jedini zakon u Srbiji koji se primenjuje samovolja Aleksandra Vučića. Šta znači kada jedna država postaje privatna svojina? To znači da građani Srbije postaju privatna svojina Aleksandra Vučića i njegovih saradnika - rekao je Blagojević.

Posted by Južne vesti on Petak, 15. februar 2019.

baklje Demonstranti su zapalili i baklje; foto: S. M.Organizatori protesta još jednom su izneli svoje zahteve, nakon čega je masa krenula ustaljenom maršrutom - Obrenovićeva, Ulica Nikole Pašića, Narodno pozorište i Voždovom nazad do Trga.

Međutim, ovog puta demonstranti su pred zgradom Gradske uprave simbolično zapalili baklje.

Organizatori protesta najavili su naredni protest za petak, 22. februara od 18 sati, na Trgu kralja Milana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Realno je da...

    08:43 // 18. 2. 2019.

    Ma neka protestuju koliko hoće većina u Srbiji nije za Opoziciju vidi se da i ovi sada koji su na vlasti u gradu brljaju pre svega što su u svoje redove primili nekadašnje vatrene demokrate koji su samo promenili "dres" da bi sačuvali svoje funkcije pod izgovorom da im treba stručan kadar ma pričajte mi priče grad je stvarno u nezavidnom stanju ali bez obzira na sve opozicija nema nikakve šanse!

  • MILE, BANE I DOMAZET TRAZE KEROVODJE ZA SETNJU.

    19:29 // 16. 2. 2019.

    Stamenkovicu ti ne pripadas onom lepsem, mladjem i pametnijem DS.Domazetu , Banetu i Miletu se pokvarila brojacica para mogao bi da broji njihove pare

  • Jova

    18:45 // 16. 2. 2019.

    Da li je moguce da su botovi jos uvek aktuelni. De bi li pa provaljeni ste i smesni vise, samo pokazujete koliko je vlast losa i uplasena. Moralne gnjide i sluz, to ste! Ogledalo krezube Srbije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: