Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 26. 9. 2018.

| Politika

Narodna stranka: Građani plaćaju više od 10 direktora u "Mediani"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
JKP Mediana
Najavljena nova sistematizacija u "Mediani"; Foto: J. V.

Osvrćući se na situaciju u kojoj su niška komunalna preduzeća, iz povereništva Narodne stranke upozoravaju da previše ljudi u direktorskim foteljama, nepravilnosti u javnim nabavkama u Mediani padaju na teret građana. Iz ove stranke ukazuju da se vlast igra sa brojkama i tako obmanjuje građane.

Odraz "čistoće" gradske vlasti upravo su javna preduzeća, kažu iz NS, upozoravajući javnost na to da je nedavno gostujući u emisiji Između redova, direktor Mediane Dragoslav Pavlović najavio novu sistematizaciju radnih mesta u preduzeću. Ipak, kako kažu, ne veruju da će novi pravilnik o radnim mestima da promeni situaciju u preduzeću koje ima više od 10 direktora, premda je direktor najavio da će se upravitelji smanjivati u odnosu na one koji obavljaju realne poslove.

Po trenutnoj sistematizaciji u ovom JKP postoji, kako prvi direktor i sam kaže, ''više od deset'' drugih direktora. To opravdava time što je ''preduzeće veliko a procesi u njemu složeni''. Ipak, zatečeni trendovi se i po njegovim i po skorašnjim tvrdnjama samog gradonačelnika, menjaju - navode narodnjaci.

Podsećaju i da je gradonačelnik Niša Darko Bulatović govorio o Mediani u kontekstu nabavke nove opreme, i to ističući da je za 100 % povećala broj mašina. Iz ove stranke napominju da je, uprkos procentima, ovaj broj veći za pet mašina.

Fantastičan učinak, zaista. Prosečnom glasaču partije na vlasti ti vučićizmi verovatno zaista i zvuče impresivno. Ali prevedeno u brojke to je zapravo samo 5 novih vozila. Ispostavlja se, nabavljenih na problematično obavljenom tenderu zbog kojih će JKP Mediana morati da plati kaznu od 120.000 dinara - podsećaju iz ove partije.

Dodaju i da direktor Mediane ovo opravdava podatkom da će teret pasti na republički budžet, te da i nije neka šteta.

Jer po naprednoj teoriji političko-ekonomskog sistema - država je kao majka koja se uvek stara o svojim lokalnim siročićima na najbolji mogući način. Naravno dokle god njome upravlja njihova vlast, jer svaka druga neminovno vodi istu državu u sigurnu propast. Institucije su, naravno, ovde nebitna kategorija kao i zakoni koji bi trebalo da sistem zapravo uređuju - navode.

Iz ove stranke upozoravaju da sve što radi lokalna vlast pada na teret svih građana Niša, te da oni plaćaju preskupo tuce direktora i nekvalitetne usluge komunalnih preduzeća. Dodaju i da nijedna sistematizacija neće promeniti ovakvu situaciju.

Podsetimo, na tenderu za kupovinu auto-čistilica Mediana je faorizovala određene proizvođače, te je moralo da izmeni javnu nabavku i da plati odštetu od 120.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DJUBRETAR

    11:25 // 30. 9. 2018.

    Prodjite gradom od suda prema bolnici, djubreta ima koliko hocete. Sramota je kako JKP radi.

  • lokal patriota

    08:32 // 27. 9. 2018.

    JV,istrazite koliko ima radnika koji odrzavaju higijenu u gradu .Mislim da ih je stvarno malo.Koliko ih je u administraciji?

  • penzioner

    07:38 // 27. 9. 2018.

    Direktori Medijane,da li znate na sta vam lici Vozdova od Pevca,poplocani deo trotoara? Nikada nije bila toliko prljava,neociscena,neoprana.Pesak hrska pod nogama, kao da se vracamo s plaze.Smrkovima samo odguraju onaj pesak uz kuce,koji se raznese cim se plocice osuse.OCISTITE,BRE ONO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: