Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 15. 1. 2018.

| Politika

Narodna stranka: Nabavka novogodišnjih ukrasa u Nišu je pljačka građana

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
gradska kuća
Gradska kuća sija milionskim sjajem; foto: Vesna Milić

Ugovor o nabavci novogodišnje dekoracije sa firmom Keep light iz Beograda je samo nastavak prakse pljačkanja građana koju već 6 godina sprovodi režim SNS, tvrde iz Narodne stranke. Policija i tužilaštvo treba da ispitaju ovu korupcionašku aferu, kako ovu javnu nabavku nazivaju niški narodnjaci.

To što je Grad platio čak 50.000 evra za ukrase firmi Keep light, koja je i Beogradu prodala čuvenu jelku od 83.000 evra, za Narodnu stranku je dokaz da korupcija ne izjeda samo društveno tkivo u našem gradu, već je zahvatila čitavu državu.

Na taj način vladajuća koalicija u Nišu dokazuje postojanje nezakonite sprege sa pomenutom firmom u izvlačenju niških para i njihovom trošenju ne na poboljšanje izgleda grada i kvaliteta života Nišlija, već na obezbeđivanje boljeg života pripadnika vladajućeg režima. Reč je o režimu oličenom u liku gradonačelnika Darka Bulatovića - kažu iz Narodne stranke.

Iz partije Vuka Jeremića podsećaju da je najbliži saradnik gradonačelnika već hapšen zbog, kako kažu, sličnih stvari. Takođe, nude i recept kako treba nabavljati novogodišnju dekoraciju, nadajući da će ga sprovesti kad dođu na vlast.

Kada preuzmemo odgovornost za vođenje grada, skupi novogodišnji ukrasi neće biti kupovani svake godine, već će na kontrolisanim tenderima, sprovedenim transparentno i u skladu sa zakonom, biti nabavljana dekoracija sa višegodišnjim trajanjem - saopštavaju iz Narodne.

Podsetimo, građani su platili 6 miliona dinara za novogodišnju dekoraciju u Nišu i to beogradskoj firmi Keep light. Ukrašeno je drveće kod Margera i u Ulici Nikole Pašića, ali i deo kod Saborne crkve i ulice u samom centru grada. Prošle godine već je potrošeno 11 miliona dinara i tada je obnovljena stara i kupljena nova praznična dekoracija među kojom je bila i jelka od 6 m, kao i zvezdano nebo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ambroz

    21:04 // 15. 1. 2018.

    Da je pljacka pljacka je, a Spanci vise bace para na paradajz kojim se gadjaju na festivalu koji se kod njih odrzava.

  • Aperkat

    19:55 // 15. 1. 2018.

    Dolazi Sretenje i 8.mart.,sta.li su smislili da napune dzepove?

  • Mica Glisovic-Nis

    17:42 // 15. 1. 2018.

    Ovo sto gradska vlast radi je strasno i za osudu je,ne branim SNS,ali sta reci o ovim Jeremicevima,pa i oni su bili na vlasti od 5.oktobra,ko zna sta su oni sve radili,a drugo ide prica da u Nisu pricu Narodne stranke vodi bivsi DS kadar (Demagoska stranka),sef kabineta Zivkovica ti isti koji su nas terali da ne placamo racune za struju,a sada propagiraju neke "nove price"

    • Uroš

      12:10 // 16. 1. 2018.

      Da odgovorim i Vama i komentatoru-znalcu što je "protiv svih": period od 2000. do 2012. je bio po svim parametrima daleko bolji nego period koji je počeo posle 2012. U tom "omraženom" DS-u i drugim strankama koje su učestovale u vlasti, bili su ljudi koji su vredeli i bez afera vezanih za sebe. A bilo je i onih koji su krali. Iz te druge grupe su skoro svi otišli u SNS i druge vladajuće stranke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: