Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:56, 2. 7. 2019.

| Politika

Narodna stranka Niš: 62% građana nema kanalizaciju, uređenje trga preskupo

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
centar trg
Narodna kaže preskupo; Foto: Sekretarijat za izgradnju

U Nišu 62% građana nema kanalizaciju, 2000 mališana čeka na upis u vrtiće, sve je više onih koji koriste narodnu kuhinju, a naprednjačka vlast troši preko 200 miliona dinara na preskupu rekonstrukciju centralnog gradskog trga, navode iz niškog odbora Narodne stranke.

Početak radova u centru Niša isprovocirao je Narodnu stranku u Nišu koja navodi da je spisak ogromnih socijalnih, privrednih, komunalnih, urbanističkih, kulturoloških problema - dugačak.

Naprednjacima zameraju da će umesto rešavanja makar jednog od, kako kažu, brojnih problema, potrošiti 218 miliona dinara na rekonstrukciju Trga kralja Milana.

Niš je očigledno grad prepun misterija u kojoj je jedna od najintrigantnijih ona, gde vlasti poskidaju gotovo sve kante za đubre i potom, dok psi lutalice razvlače smeće po ulicama, formiraju ‘’radnu grupu’’ koja planira da se bavi problemom njihovog izgleda i funkcionalnosti - napominju iz Narodne.

Rekonstrukciju trga nazivaju “fantazmagoričnim” projektom.

U njihovom poznatom maniru ‘’biće za dve godine’’, naprednjačka vlast nemilice troši novac na fantazmagorične projekte preskupog preuređenja centralnog gradskog trga dok umesto rešenja - građanima o njihovom sopstvenom trošku podmeće ‘’kataloge ubanog mobilijara’’. Ako je i od naprednjaka – mnogo je, zaista - navode iz Narodne.

Narodnjaci pitaju - da li tako izgleda naprednjačko tumačenje koncepta ‘’Niš – pametni grad’’?

Vi nam dajete novac a mi ga potom ‘’pametno’’ trošimo - tumače iz Narodne.

Podsetimo, prethodnog vikenda krenula je rekonstrukcija centralnog niškog trga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pametna investicija

    16:03 // 4. 7. 2019.

    Preskupo ce da bude placen ljudskim zivotima koji nemaju ili nisu imali dovoljno kulture i dostojanstva da uzivaju u lepoti preuredjenog trga,bojama fontana i hranjenju golubova nadomak tvrdjave sa hladovinom i vecom i lepsom zelenom povrsine. Koliko ce njih samo da podeli novac kad samo jedna bista kosta nekad milion eura.

  • marković

    07:00 // 4. 7. 2019.

    Izgleda da ovim našim arhitektama "talentovanim" i svinja liči na antilopu, dal je neko od njih uopšte bio i video trg sv.Marka

  • budite malo realni

    13:26 // 3. 7. 2019.

    Ako bi ovako "prizemno" razmisljali grad treba da gradi samo kanalizaciju i vrtice. Podatak da 62% grada nema kanalizaciju je smesan i neozbiljan i ne treba ga komentarisati.Centralni gradski trg se radi jednom u 100-200 godina i treba na nesto da lici. Dobro je sto ce se izbaciti one behaton ploce jer one ne prilice jednom centralnom gradskom trgu i prestavljaju ruglo i kiceraj u centru grada.

    • Smuk

      19:27 // 3. 7. 2019.

      @bu.m.real :
      Jeste , trg se gradi jednom u 100-200 godina a u Nišu ga gradi svaka nova vlast !!!!!????? U Nišu je normalno SVE...što nije normalno !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: