Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 16. 11. 2018.

| Politika

Narodna stranka traži da se hitno istraže paljevine automobila po Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
paljenje kola
Reagovali zbog novog paljenja automobila u Nišu; foto: JV/Lj. J.

Nakon što su juče još tri automobila u Nišu nestala u pepelu, a za godinu dana izgorelo je na desetine kola i skoro nijedan slučaj još nije rešen, povereništvo Narodne stranke poziva nadležne da hitno istraže paljenje kola, kako građani ne bi živeli u strahu za svoju bezbednost.

Automobili u plamenu su ponovo aktuelni u Nišu, a od prošle godine kada je počela “serija paljenja” i kada su gorela kola zamenika gradonačelnika, policajaca i funkcionera, kao i biznismena, rešen je samo jedan slučaj.

Na to ukazuje i Povereništvo Narodne stranke u Nišu, reagujući na jučerašnji incident kada su tri automobila potpuno izgorela na Bulaevaru Nemanjića.

Gotovo da ne postoji opasnost greške, nažalost ni mesta čuđenju, ukoliko pretpostavimo da je i sada goreo automobil osobe koja je na nekoj javnoj funkciji ili poziciji unutar državnog aparata - navode u Narodnoj stranci.

Iz Narodne stranke podsećaju da je prošle godine ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović “hrabro izjavio” da je Niš bezbedan grad i da ''nema kriminalne grupe koja nije u stalnom strahu od policije.''

Nakon samo ove serije paljevina, da sada ne pominjemo i sve ostale nerasvetljene slučajeve kojima bi trebalo da se bavi policija, sledi logičan zaključak. Ukoliko je ministar policije u pravu, da su kriminalne grupe u stalnom strahu od policije, koja onda i kakva to grupa, bez ikakvog straha, serijski pali automobile lica koja vrše vlast ili rade za državne organe i hoće li napokon neko, nekada zbog toga odgovarati ili makar podneti ostavku zbog svog neuspeha i nesposobnosti da se zaštite građani i njihova imovina - ističu.

Zabrinuti za sigurnost građana Niša, kako kažu, pozivaju nadležne da hitno istraže pomenute slučajeve paljenja automobila.

Podsetimo, zamenik gradonečelnika Miloš Banđur je pre par meseci rekao da ne zna ništa novo o paljenju svojih kola, a bez mnogo informacija bio je i gradonačelnik Darko Bulatović koji je kazao da će ga "policija obavestiti kada ima rezultata". Direktor policije Vladimir Rebić je nedavno nakon novih paljenja rekao da će biti više policije na ulicama u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markoni

    19:51 // 16. 11. 2018.

    A cija su kola u pitanju? Ovo nesto u zavijenoj formi, neki funkciner - pa mi ih imamo na tone, vise funkcionera nego radnika..

  • Molim vas...

    18:41 // 16. 11. 2018.

    Kakva crna narodna stranka...?!? Gospodo molim Vas prvo napravite stranku, nadjite ozbiljne ljude koji Vas podržavaju pa onda možemo da razgovaramo!

  • Marković

    15:57 // 16. 11. 2018.

    I južne vesti su postale, slikovnica za decu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: