Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:44, 21. 4. 2024.

| Politika

Narodni pokret Srbije predstavio tim i program za “temeljne promene” u Nišu

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
Narodni pokret Srbije
Formiran odbor, predstavljen program; Foto: Milan Zirojević/JV

Uz poruke protiv bojkota izbora i plan u desetak tačaka za “temeljne promene” u Nišu formiran je gradski odbor Narodnog pokreta Srbije, a vodiće ga potpredsednik stranke Đorđe Stanković.

Polazeći od dobrih primera u regionu i sa Baltika, kao što su Beč, Ljubljana, Zagreb, Istanbul, Skoplje i Talin, Narodni pokret Srbije ponudio je viziju grada kao modernog evropskog i temeljito promenjenog.

Mapirani su problemi i predložena rešenja za funkcionisanje grada u budućnosti.

Izgradnja parking garaža kroz javno-privatna partnerstva - 16.000 parking mesta.

Izgradnja parkova na 13 lokacija, da svakom građaninu bude jedan park na 10 minuta hoda.

Investiciona zona na prostoru kasarne “Knez Mihailo” u blizini NTP-a sa univerzitetskim kampusom.

Razvoj grada ka periferiji.

Četiri lokacije za kongresne hale.

Pešačka zona u užem centru grada - Obrenovićeva, Voždova, Sedmog jula, Nikole Pašića, Lešjaninova, od Dušanove do tehničkih fakulteta.

Formiranje slobodne bescarinske zone.

Niš holding kao odgovorna gradska uprava po uzoru na Zagreb i Istanbul, efikasni sektori sa direktnim nadležnostima.

Aplikacija za rešavanje komunalnih problema 24-48 sati po uzoru na Beč i Skoplje - “Moć građana”.

Razvoj aerodroma. Revitalizacija Tvrđave kao turističke lokacije - najpre osvetljavanje i otkrivanje arheoloških potencijala.

Jačanje univerziteta kao izvora kvalitetne, a ne jeftine radne snage. Decentralizacija i lokalni referendumi, a kandidovana je ponovo ideja regionalizacije Srbije - ponudio je Stanković.


O izborima

Kada je reč o izborima, Stanković je najavio konsultacije sa koalicionim partnerima kako bi se utvrdilo ko zaista izlazi na izbore, ali kaže da je NPS spreman da već sutra krene u prikupljanje potpisa za listu čiju će okosnicu činiti stranke “Srbije protiv nasilja”, pod drugim imenom.

Dodaje da mu je nejasan stav SSP - da li će bojkotovati i niške ili samo beogradske izbore i da mu nije logičan taj selektivni bojkot.

SSP da odluči na kojim sve nivoima bojkotuje pa tek onda da pričamo - kaže Stanković.

Kandidaturu za gradonačelnika nije decidno potvrdio uz komentar da misli da je NPS spreman da kandiduje ne samo gradonačelnika već i sve predsednike opština uz dodatak da treba sačekati rasplet u narednih par dana o tome ko sve učestvuje.


Ko vodi odbor u Nišu?

Predsednik odbora jeste Đorđe Stanković, a potpredsednici su, kako su predstavljeni i potpisani: narodna poslanica i advokat Ana Eraković, turizmolog i istoričar Vladimir Jovanović, diplomirani ekonomista Nikola Veličkov, specijalista psihijatrije Vanja Nešić i pravnik i istoričar Ljuba Kostić.

U “Timu za Niš” su i: profesor Ekonomskog fakulteta Dejan Đorđević, preduzetnik Miloš Nešić, diplomirani ekonomista Aleksandar Živadinović, profesor Fakulteta vaspitanja i sporta Milan Milenković, master vaspitač Jelena Popović, profesor istorije Nikola Ilić, master komunikolog Sanja Stevanović, student Pravnog fakulteta Luka Đorđević i doktor medicinskog fakulteta Sunčica Ivanović.

Skup su obeležili i video-citati Zorana Đinđića kao iz vremena kada je bio premijer Srbije.

Prisustvovali su i potpredsednici NPS-a i predsednik stranke Miroslav Aleksić.

Podsetimo, izbori su najavljeni za 2. jun, Skupština sutra treba da izmeni zakone kako bi bili i formalno zakazani tog datuma, a opozicija je podeljena oko izlaska na izbore u tom terminu, deo najavljuje bojkot kako su najvile centrale tih stranaka - SSP, Srbija centar, Zajedno i Novi DSS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    07:10 // 24. 4. 2024.

    Da se ne lazemo. Politicka scena u Nisu je ocajna. Djordje nije idealan kandidat, ali je posteniji i ozbiljniji od svih koji su trenutno u ponudi. Milic je Nestorovic i kukavicje jaje SNSa. Sotirovska je impulsivni kandidat sa losom intuicijom i bez bilo kakvog talenta za politiku, a kamoli za vodjenje grada. Trenutno ne postoji cetvrti kandidat. Moj glas zato, za sada, ide Djordju.

    • Racionalizacija

      14:02 // 24. 4. 2024.

      Po kom osnovu su Vam Stanković i Milić uporedivi? Poredite čoveka koji svaki dan uspešno izvodi najteže operacije, pritom kliniku drži na nivou najsavremenijih evropskih klinika sa čovekom koji nema dan radnog iskustva? Milica ne možete porediti ni sa Nestorovicem jer je Milić od Nestorovica mnogo ozbiljniji igrač.

  • Alisa u zemlji čuda

    21:35 // 22. 4. 2024.

    Da treba dati šansu novim ljudima ali ne na ovaj način tajno raznoraznim tajnim dilovima sa novopečenim moćnicima iz senke na žalost ovo nije opozicija koju Niš kao grad zaslužuje žao mi je najviše običnih i namučenih građana koji više nemaju snage ni da hodaju gradom od bespomoćnosti i najezde bogataša sa juga koji su nam sve uzeli a grad pretvorili u jedno veliko čudo!

  • Hajdi

    20:58 // 22. 4. 2024.

    Trenutna niška vlast je očajna. Treba dati šansu mladim ljudima koji imaju ideju i viziju da Niš postane svetski grad a ne kasaba. Ako ne valjaju, menjaćemo i njih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: