Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 2. 9. 2020.

| Politika

Nataša Stanković nova predsednica Opštine Pantelej

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
sednica-pantelej2-foto-mj
Prva žena na čelu Opštine Pantelej; foto: JV/M. J.

Novo rukovodstvo dobila je Gradska Opština Pantelej, a za predsednicu je, kako je i ranije najavljeno, izabrana Nataša Stanković. Za nju je glasalo 20 odbornika, dok su 3 listića bila nevažeća. Njen zamenik u ovom mandatu biće Dragan Pavlović.

Stankovićeva je do sada bila zamenica direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, a kaže da će ovo radno mesto staviti u mirovanje. Bila je i opštinska većnica od 2016. do 2018. godine, kada je podnela ostavku. Rekla je da su u pitanju lični razlozi i nedovoljno vremena. Pre prelaska u SNS bila je u Ujedinjenim regionima Srbije.

sednica-pantelej-foto-mj foto: JV/M. J.Na minulim izborima bila je prva na listi SNS u opštini Pantelej. Na mestu predsednice zameniće Bratimira Vasiljevića, koji je dobio poslanički mandat, a uz to će biti i šef odborničke grupe SNS u Skupštini opštine.

Na 2. sednici novog saziva za zamenika predsednika Skupštine izabran je Srđan Nešić koji je do sada bio predsednik ovog tela, dok će zamenik predsednice opštine biti Dragan Pavlović. On je ekonomista koji je do sada radio u Javnom komunalnom preduzeću Naissus.

Gradsko veće činiće dugogodišnja šefica Zdravstvene stanice "Ratko Pavlović" doktorka Slavica Aleksić, Miljan Hadžović, koji je i u prošlom sazivu bio većnik, Nemanja Rajković, poljoprivrednik koji u Opštinu stiže iz Direkcije za javni prevoz, privrednik Zoran Ignjatović - svi iz SNS, kao i penzionisani policijski inspektor Ljubiša Stojanović iz PUPS-a.

O resorima će se, kaže Stankovićeva, dogovoriti na prvoj sednici Veća.


Stankovićeva želi industrijsku zonu u Panteleju

Uvođenje sistema "48 sati praćenja problema" biće deo jednog od prvih ciljeva koje je Nataša Stanković najavila - bolje komunikacije sa građanima.

Trudiću se da budem dostupna svim građanima i prvi zadatak će biti uspostavljanje bolje komunikacije sa njima. Uvešćemo sistem 48 sati praćenja problema. Građani će moći da prijave sve probleme u vezi komunalne infrastrukture, a mi ćemo se potruditi da u roku od 48 sati ili rešimo taj problem ili uputimo ljude na dalje rešavanje - rekla je Stankovićeva.

Najavila je i neke mnogo veće planove.

Zalagaćemo se i za izgradnju industrijske zone, koja ne postoji na teritoriji naše opštine. Prethodno rukovodstvo je apliciralo kod Vlade republike Srbije sa ovim projektom. To će dovesti nove investitore ukoliko se izborimo za to, samim tim podstaći i zapošljavanje ljudi i otvaranje novih radnih mesta - rekla je nova predsednica Opštine Pantelej.


Od opozicije podrška, ne i glasovi

Deo opozicije - Slaviša i Goran Dinić iz Koalicije za Pantelej rekli su da je Stankovićeva odličan izbor, ali i da neće glasati ni za ni protiv, jer se glasa zajedno i za nju i za Veće.

Bićeš bar 100 puta bolji predsednik nego tvoj prethodnik i pokušaj malo manje da ga slušaš. Da je samo Nataša, sa dve ruke bih glasao. Pošto se glasa za sve... Znam da Nataša nije sve sama sve birala. Njoj želim uspeh u radu, zato neću glasati ni za ni protiv, ali ona ima moju apsolutnu podršku - rekao je Goran Dinić za govornicom.

Slaviša Dinić obećao je kritiku, ali konstruktivnu, i poručio izvršnoj vlasti da mora da bude dosadna i uporna sa svojim zahtevima drugim instancama - da će jedino tako postići nešto.

Podsetimo, na prvoj konstituvnoj sednici Skupštine Panteleja formirane su dve odborničke grupe - SNS sa 16 odbornika i druga sa trojicom, koju čine Slaviša i Goran Dinić, sa jedinim predstavnikom Pokreta slobodnih građana Milanom Radulovićem. Sem njih, po jednog odbornika imaju koalicija SPS-JS, SPAS, Ujedninjena seljačka stranka i Ne damo Niš - Bojan Avramović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miško Pantalej

    11:01 // 3. 9. 2020.

    Nije mi jasno odakle ovaj Zoran Ignjatović u našu opštinu.Samo se smeje i kad je smešno i kad nešto nije smešno.Uvukao se i u fudbalski savez ,evo ga sad i u politiku.On je i član uprave FK Car Konstantin na Bubnju i evo ga i u Durlan.KLASIČAN UVLAKAČ i od ovoga nema fajde za našu opštinu.On je tu samo da nešto "lapa" i ništa drugo.Možda ga Guska i ubaci u FK Sinđelić kod tatka Icu,da se "OTVORI".

    • Ouzo

      00:22 // 4. 9. 2020.

      Pises o njemu a vidi se da ste isti sns polusvet !

  • Petar SNS

    09:12 // 3. 9. 2020.

    Nataša je odličan izbor, dete sa sela pre sve pošteno i treba da uradi nešto za svoj rodni kraj.. Bila je manje više uspešan privrednik sa knedlama i proizvodnjom... Da je imala kao što nije uspešnog muža od sebe ko zna gde bi joj bio kraj...

  • Saša "Subaša"

    19:37 // 2. 9. 2020.

    Neša-guska je mozak, koji postavlja ženu za sekretara GO Pantelej, koristi Bojzija (Mirovića), a da ovaj to i ne kapira, te postaje Gr. VEĆNIK DRPAČINE - Bravo majstore !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: