Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 1. 10. 2022.

| Politika

“Niš, moj grad” traži hitnu sednicu gradske Skupštine zbog sukoba između Perišića i Sotirovski

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Zahtevaju hitnu sednicu; ilustracija; foto: JV / T. R.

Iz koalicije “Niš, moj grad” smatraju da optužbe unutar vladajuće stranke, između bivšeg gradonačelnika Zorana Perišića i aktuelne gradonačelnice Dragane Sotirovski, pokazuju da je stanje u Nišu alarmantno. Traže hitnu sednicu gradske Skupštine, na kojoj bi se ispitale sve okolnosti i utvrdilo ko za šta treba da odgovara.

nis moj grad Smatraju da je stanje u gradu alarmantno; foto: "Niš, moj grad"Kako navode, gradska vlast je u krizi, a grad ne funkcioniše, pa će podneti zahtev da se održi vanredna sednica Skupštine Niša.

Da je u Nišu stanje alarmantno govore poslednja dešavanja u redovima vladajuće stranke, gde bivši gradonačelnik Zoran Prišić optužuje svoju partijsku koleginicu i sadašnju gradonačelnicu, Draganu Sotirovski, ni manje ni više nego za kriminal - kažu iz koalicije “Niš, moj grad”.

Smatraju i da optužbe unutar gradske vlasti šalju negativnu sliku Niša širom države i kod investitora i zato poručuju da bi na hitnoj sednici trebalo ispitati sve činjenice i okolnosti događaja, kao i greške gradskih čelnika.

Sve je veći haos u redovima Srpske napredne stranke, kojoj je narod dao poverenje. Niš je u haosu već deset godina, cvetaju nam kriminal i korupcija. Upletene su i gradske službe i preduzeća, Uprava za komunalne delatnosti, načelnici uprava koji su svi u statusu vršioca dužnosti. Ko će odgovarati za ovo rasulo - pitaju odbornici te koalicije.

Zaključuju da je sednica neophodna i zato što je, kako kažu, upitna vladajuća većina u Skupštini Grada nakon svađe dvoje funkcionera SNS-a, koji imaju uticaj na odbornike vladajuće koalicije.

Podsetimo, bivši gradonačelnik i direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić optužio je sadašnju gradonačelnicu Draganu Sotirovski i njene saradnike za kriminal. Ona na to nije imala komentar, ali je u sukob uključila Ljubišu Janića, aktuelnog Perišićevog pravnog savetnika, i poručila da je sporna privatna poliklinika dobila sve dozvole u vreme kada je on bio na čelu Gradske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anja

    07:34 // 7. 10. 2022.

    Zasto ne pricate kako ste ljudima sipali otrovna sredstva u respiratore? Zasto cutite? Mislite da se zaboravilo? E pa nije, i nikad nece! Te nevino nastradale zrtve ce uvek biti u vasim zivotima. Njih ima ko da se seca i bori za njih. A ko ce vas da zali kada odete na onaj svet? Ko ce da zali za monstrumima? NIKO! Doci ce i vama pravda. Nijedno zlo nije doveka, pa necete ni vi!

  • Anja

    07:26 // 7. 10. 2022.

    Aplauz! Sve probleme ste rešili, pa je sada došao red na ovaj! Umesto da preispitate sami sebe, šta ste postigli, gde ide ovaj svet, sa ovakvim ljudima.. ubice vam setaju slobodno, a zatvarate ljude koji ne placaju karte za autobus. Ubistva se dešavaju u sred bela dana. Zdravstvo je sigurni put u smrt.Mladi ljudi beze iz zemlje, ne zato sto ne vole svoju Srbiju, vec zato sto ste unistili buducnost

  • Dragiša Nikolić

    22:11 // 6. 10. 2022.

    Na nečiju nesreću imamo najlepšu gradonačelnicu u Evropi.
    Možete samo da se jedete...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: