Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 21. 9. 2018.

| Politika

Niška inicijativa insistira da Bulatović objasni šta se desilo na Kosovu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
skuptia
Stolice u Skupštini ponovo prazne od 10. avgusta; foto: arhiva JV

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, navode u Niškoj inicijativi, mora da da progovori o onome što se dogodilo na Kosovu, uz napomenu da je “obrukao Nišlije” jer ne odgovara na novinarska pitanja vezana za ovaj incident. Pored toga, u Inicijativi zahtevaju od gradske vlasti da smene pohapšene funkcionere i ističu da se "bahatost" vlasti ogleda i u ponovnom "beskonačnom odlaganju sednice niške Skupštine".

Bulatović je, navode odbornici okupljeni oko Niške inicijative, gradonačelnik Niša i samim tim "on ima obavezu da sve građane informiše o svim događajima vezanim za Kabinet gradonačelnika, čak i kad on nije stvarno to".

Šta se desilo prilikom njegove posete Kosovu, da li je bio povređen ili ne i da li nas je možda obrukao svojim ponašanjem? U svakom slučaju nas je obrukao svojim ponašanjem prema medijima kojima ne želi da odgovori na pitanja vezano za ovaj događaj - navode u Niškoj inicijativi.

Podsetimo, sa bolovima u telu, kako su rekli u Kliničkom centru Niš, 9. septembra oko 13:30 primljen je gradonačelnik Bulatović u ovu zdravstvenu ustanovu. Tada je utvrđena povreda leve ruke, ali je radi predostrožnosti zadržan na posmatranju. Iz brojnih izvora bliskih vlasti i SNS do novinara su stigle informacije da ga je pretukla kosovska policija i da su pored njega napadnuti i niški odbornici Miloš Sekulić i Bojan Marinković Bojzi.

Ipak, to je kosovska policija negirala, uz obrazloženje da je Bulatović pokušao da kolima obiđe kolonu vozila koja je čekala na Merdaru, nakon čega je priveden i naplaćena mu je kazna od 150 evra, posle čega je pušten.

Bulatović je ovaj događaj inače odbio da komentariše, jer je, kako kaže njegov portparol, na Kosovu bio privatno, kao "Darko Bulatović fizičko lice". Ipak, poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović rekao je da "gradonačelnik može samo službeno da prati predsednika države".

Čitav ovaj slučaj prati tajac i nedorečenost, pa je tako i niška policija odbila da komentariše Bulatovićeve povrede, iako su je o tome obavestili iz Kliničkog centra, a Policija Kosova ponavlja priču da je "sve bilo po proceduri", bez spominjanja detalja iz policijske stanice u Podujevu i šta se dešavalo sa niškim odbornicima u vreme incidenta. O ovom slučaju nisu odgovarali ni iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ćuti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Inicijativa poručuje gradskoj vlasti da "prestane da bruka Niš"

Premda je prvobitno najavljena za poslednji dan avgusta, sednica niške Skupštine nije održana tada, uz obrazloženje da nije sprovedena javna nabavka za TV prenos.

U inicijativi kažu da se upravo "bahatost i bezakonje" niške vlasti ogleda i u "beskonačnom odlaganju sednica", s obzirom da ona do danas nije zakazana.

Pored toga, ukazuju i na fiktivna zaposlenja "stranačke vosjke" na određeno vreme, kupovinu pa bacanje tona limuna, hapšenja direktora Direkcije za javni prevoz, šefa Kancelarije za mlade Stevana Živkovića, nastavljanje krivičnog procesa protiv većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, navodnih problema sa unapred rešenim tenderom za prenos Skupštine...

Gospodo, prestanite da nas brukate svojim ponašanjem, ne silujte više instituciju Skupštine grada, smenite sve hapšene iz moralnih razloga, očistite grad i prestanite da zapošljavate partijsku bulumentu u javnom sektoru, jer smo obavešteni o svemu - navode odbornici.

Niš je, dodaju u Incijativi, u infrastrukturnom haosu, problemi su na svim nivoima funkcionisanja gradskih institucija, nepravilnosti u radu skoro svih javnih preduzeća, a korupcija je, kako kažu i u svim gradskim opštinama.

Podsetimo, odlaganje sednice Skupštine grada bilo je naročito karakteristično kada je trebalo da niški odbornici odluče da li će Aerodrom "Konstantin Veliki" biti poklonjen državi.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Niške inicijative (21.9.2018) (preuzmi) - 214.39 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    05:46 // 22. 9. 2018.

    Lambroza trenutno ometeju naocare,lose mu napravili opticari,na 10 sekundi ih pipka,namesta!
    Kad to sredi,ima se oglasi!Mada,nema ko u Gradskoj upravi da smisli laz i napise mu govor.

  • nislija

    20:42 // 21. 9. 2018.

    Ko to iz ove incijative zastupa interese interese gradjana Nisa? Mislim da zastupaju samo svoje interese... Fotelja je teska boljka

    • catch me

      08:56 // 22. 9. 2018.

      A koju fotelju to oni imaju? Jesi li ti nekad gledao i slušao njih? Očigledno je samo da si sendvič zaslužio, a možda ti sendič daju i neki drugi, ne samo SNS...

  • Posmatrac

    17:11 // 21. 9. 2018.

    Sta da objasni?? Zasto gubiti vreme? Jednostavno- jos jedan pokusaj JEFTINOG cirkusa zarad dizanja medijske prasine i skretanja paznje na sebe i od bitnih stvari. Nije mu ni bilo mesto tamo. Samo treba otkriti i objaviti kako je placen taj put i od cijih para. Njemu ocigledno nije jasno i dalje da uprkos svom poltronstvu- zloupotreba sluzbenog polozaja predstavlja krivicno delo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: