Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 9. 12. 2018.

| Politika

Niška odbornica o navodnim pretnjama: Tužilaštvo i policija da obave svoj posao

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
jelena đorđević
Đorđevićeva uzvraća Dverima; Foto: Vanja Keser

Odbornica Jelena Đorđević, koja je optužila predsednika Dveri Boška Obradovića da joj je pretio i planirao fizički napad na nju pre dve godine, kaže da je iznela istinu i činjenice, nada se da će tužilaštvo i policija obaviti svoj posao, a napominje da Dveri ne mogu da je demantuju, pa pokušavaju da je diskredituju.

Bivša članica Dveri, a sada Zavetnica, za svoju nekadašnju stranku kaže da slučaj navodnih pretnji, Dveri demantuju samo jednim argumentom - to što je Đorđevićeva bila u više stranaka.

U svom istorijatu odnosa sa Boškom Obradovićem iznosi tvrdnju da ju je predsednik Dveri degradirao na poslaničkoj listi pred republičke izbore 2016. godine, pa je shvatila da je izigrana i prevarena i da je zato napustila Dveri. Drugi razlog je, kako navodi, saradnja Dveri sa prozapadnom opozicijom.

Đorđevićeva je posle lokalnih izbora 2016. ušla u gradski parlament i prešla u Jedinstvenu Srbiju, a to pravda strahom od Dveri.

Htela sam da budem samostalni odbornik, ali sam se iz straha od Dveri, zbog pretnji i ucena, približila Jedinstvenoj Srbiji, verujući da će me zaštititi. Prevarila sam se. Razišli smo se oko glasanja za niški aerodrom, jer sam ja bila protiv predaje, tako da sam posle toga nastupala kao samostalni odbornik, koja je sve vreme govorila o "trećem putu" koji je potreban Srbiji - kaže Đorđevićeva.

Taj spomenuti "treći put" kaže da gradi u Zavetnicima jer ta stranka "ne koketira sa evroatlantistima i sa zapadnim kvinslinzima, koji su duhovna čeda zapadnog kvinslinga Zorana Đinđića", time vređajući i prvog demokratskog premijera Srbije, koga su, kako piše u presudi države Srbije, ubile mafija i odmetnuta Jedinica za specijalne operacije 2003. godine.

Zavetnici su opozicija režimu, ali ne i državi, a Savez za Srbiju je novi DOS, nova prevara opozicionih birača, i samo zato raskrinkavam ulogu Boška Obradovića, inače najradije bih ga izbrisala iz svog sećanja - navodi Đorđevićeva.

Podsetimo, odbornica Jelena Đorđević dospela je u žižu nacionalne javnosti i tabloida tvrdnjama da joj je Boško Obradović pretio prebijanjem pre 2 godine, kada je iz Dveri prešla u JS. SNS je odmah reagovao i otišao korak dalje, osudivši prebijanje koje se nije desilo, a niški odbor Dveri je ceo slučaj nazvao konstrukcijom laži i histerijom Vučićevog režima.

Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lucifer

    11:53 // 10. 12. 2018.

    Nikakva to sramota nije, ja je uzimam ako nece niko. Neka bira CNN, BBC ili Sky news. Od vas "nekompromitovanih" mi se gadi.

  • Pedja

    19:00 // 9. 12. 2018.

    Zamolio bih juzne vesti da vise nedaju na popularnosti doticnoj objavljivanjem tekstova o njoj jer ista to nezasluzuje!

    • Mimi

      09:30 // 10. 12. 2018.

      Ova zena je obrukala sebe.Ko je sad primi u novu partiju obrukace i partiju i sebe.A nas,budale glasace, tek.

  • Jole

    18:19 // 9. 12. 2018.

    Заветници су управо вођина опозиција, која има за циљ да одузме гласове онима који би гласали против вође.Тројански коњ класични ови Заветници.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: