Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:17, 15. 8. 2019.

| Politika

Niška opozicija: Ni skupština ni vlast SNS-a nemaju legitimitet

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
okrugli sto opozicija
Okrugli sto dan pre Skupštine; Foto: JV

Predstavnici stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom na okruglom stolu u Nišu zaključili su da gradski parlament bez opozicije nema legitimitet, a isto tvrde i za gradonačelnika Darka Bulatovića i sedmogodišnju vlast Srpske napredne stranke. Najviše zamerki imaju na izgradnju grada, preletanje odbornika, medijski mrak i to što, kako kažu, Bulatović drži tirade u parlamentu.

Dan pre sednice Skupštine grada, opozicija je održala okrugli sto u "Media i reform centru" sa 2 teme - legitimitet Skupštine koju bojkotuju i ocena 7 godina vlasti SNS.

Član povereništva Narodne stranke Dragan Stojadinović rekao je da je ignorisanje opozicije vodi u tenzije, a da je vlast progresivno-represivna, pa ih je pozvao da se urazume, otvore medije i promene odnos prema građanima koje, kaže, ništa i ne pitaju.

Dragoslav Ćirković iz grupe “Niš, moj grad” kaže da su preletanja promenila odborničku strukturu, a da skupština nema validnost bez opozicije. Najviše zamerki imao je na budžet i slabu realizaciju za izgradnju, a dodao je i da nema duela sa vlastima o tome kako se troše pare građana.

Dopustili su da odbornici imaju po 2 minuta za govornicom, a gradonačelnik i po više od 45 minuta. Reklamiraju Niš kao city break, mi i jesmo grad na pauzi. Budžet neće biti realizovan, vlast je nesposobna. Treba da odu i da puste one koji znaju i umeju - navodi Ćirković.

Njegov kolega iz odborničke grupe Branislav Jovanović napominje da ne postoji minimum demokratskih uslova u skupštini.

Slušamo tirade gradonačelnika, isprazne i jalove diskusije. Pričaju o dugovima prethodne vlasti, a dug države skočio sa 14 na 24 milijarde evra. Stanje u javno-komunalnom sektoru je katastrofalno. Tražimo da se utvrdi imovno stanje gradskih funkcionera, pa da se izmere vlast i opozicija - rekao je Jovanović.

Za izveštaj gradonačelnika kaže da je “Politikin zabavnik”, a za rekonstrukciju ulica da je “šminkanje i grebanje”. okrugli sto opozicija Traže debate s vlastima; Foto: JV


DS: Naprednjaci ispunili snove o vlasti, a nijedno obećanje

Šef niških demokrata Miodrag Stanković kaže da odluke gradskih čelnika nisu legitimne, da vlast nema autoritet, da zavisi od volje Beograda i da je svedena na nivo mesne kancelarije.

Ispunili su svoje snove o vlasti, a nijedno obećanje. Vlast živi na grbači naroda. Smanjuju se prihodi od poreza na zarade, a povećavaju se od poreza na imovinu. Građani žele da se vlast promeni, mogu da računaju na nas, ovde nema nikog ko ima putera na glavi, iako izmišljaju 7 godina - napominje Stanković.

Lider niškog DS-a navodi i da je Srbija u ozbiljnom problemu ako je plata od 500 evra san.

Na tu konstataciju odgovorio mu je Stevan Jovanović iz Dveri koji kaže da je mladima plata od 500 evra misaona imenica.


Nova stranka: Da nam se ne ponovi Aleksandar Vučić

Potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović jedan je od opozicionara koji je kritikovao rekonstrukciju trga od više stotina miliona dinara. opozicija okrugli sto Obećavaju bolje; Foto: JV

Da li je neko otišao iz Niša zato što nije zadovoljan estetikom gradskog trga? Ne, razlog je nemaština - pita Jovanović.

On ističe da naprednjake treba zameniti kredibilnom vlašću, a onda smeniti i sledeću vlast.

Aleksandar Vučić treba da nam bude odraz u ogledalu. Da imamo svest kako ne treba raditi i da nam se nikad više ne ponovi Vučić- objašnjava Jovanović.

Predsednik sindikata Sloga za jug Srbije Dejan Ilić obećao je svim radnicima besplatnu pravnu pomoć ukoliko im je potrebna.

Svi učesnici okruglog stola žalili su se na tretman u lokalnim televizijama.




Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    21:17 // 16. 8. 2019.

    Ivan sam ne moze nista,pomognimo mu!
    Kakav god bio,taj Banana ih svaki dan proziva i uz Nonica je jedini aktivan !

  • Jovana 77.

    00:18 // 16. 8. 2019.

    Bane nema kredibilitet.Bio skoro 20g. na vlasti.Sa SNS je bio do 2014.Kad nije uspeo kao Nicic poceo da glumi opoziciju.Ivan iz Nove da povede NIS.

  • Faca

    23:47 // 15. 8. 2019.

    Necemo one, necemo ove, hocemo nove, nove, nove, dosta vise istih faca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: