Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 18. 4. 2024.

| Politika

Niška opozicija i 2. jun - jedni sigurno izlaze na izbore, drugi još bez odluke

Autor:Sonja Vidojković, Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Grad Niš
Izbori će biti 2. juna; foto: Ljubica Jocić

Nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić najavila da će svi lokalni izbori biti održani 2. juna, pojedini niški opozicionari i dalje ne znaju da li će izaći na izbore. Dok Stranka slobode i pravde čeka konačnu odluku koalicije “Srbija protiv nasilja”, lider Narodnog pokreta Srbije kaže da će sigurno nastupiti na izborima u Nišu. Iz Novog DSS-a smatraju da ima malo vremena da se poprave izborni uslovi i ni oni još ne znaju da li će učestvovati na izborima.

Kako je rekla predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, nakon 17 dana razgovora sa opozicijom, a posle konsultacije i saveta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odlučili su da svi lokalni izbori budu održani kada i beogradski - 2. juna.

Iako je to bio jedan od zahteva opozicije, rok za poboljšanja je kratak, a pojedini niški opozicionari još ne znaju da li će prihvatiti taj datum i izaći na izbore ili će ih bojkotovati što je ranije pominjano kao opcija. Odluka o tome biće doneta zajednički, na nivou koalicije “Srbije protiv nasilja”, ističe narodna poslanica i predsednica Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević.

đorđe stankovic Sigurno izlazi na izbore; foto: Đorđe Stanković Za razliku od nje, poslanik i predsednik niškog Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kaže da će ta stranka sigurno izaći na izbore u Nišu.

Nakon što je Ana Brnabić prihvatila sva tri predloga, nemamo više razloga da bilo šta odlažemo. Naravno da ćemo se truditi da sve partnere iz koalicije ubedimo u tu ideju, ali naš stav je od početka bio jasan - mi se za Niš borimo na izborima i trudićemo se da pobedimo. Konsultacije u okviru naše grupacije će se desiti, ali NPS u Nišu će nastupiti na izborima - navodi Stanković.

Slađana Miletić Misle da izbori ipak treba da budu na jesen; foto: Novi DSS Iz Gradskog odbora Nove demokratske stranke Srbije smatraju da je raspisivanje lokalnih i beogradskih izbora za 2. jun pokazetelj nepoštovanja preporuka ODIHR i predloga opozicije. Naime, kako kaže poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS Slađana Miletić, malo je vremena da se sprovedu radnje koje bi popravile izborne uslove.

Naše mišljenje je da izbori treba da budu održani na jesen. Što se tiče Niša, Novi DSS i naši strateški partneri “Niš, moj grad” i udruženja koja su podržala naše ideje su uveliko u kampanji. Mi svakodnevno razgovaramo sa građanima, upoznajemo ih sa našim programom. Očekujemo pobedu i pored manipulacije i urušavanja demokratskog izbornog sistema od strane vladajuće koalicije - navodi Miletić.

Iako “očekuju pobedu”, odluku o izlasku na lokalne izbore, kažu, doneće nakon sastanka unutar stranke, razgovora sa koalicionim partnerima i odluke drugih opozicionih aktera.


Milić: Ako čekamo da uslovi budu bolji izgubićemo još ko zna koliko godina

Grupa građana "Dr Dragan Milić" još nije odlučila da li će izaći na izbore 2. juna i odlučiće tokom vikenda, kaže Milić.

Moj lični stav je da na izbore treba da izađemo. Uslovi za izlazak na izbore nisu ni dobri ni idealni, nikada neće ni biti, valjda smo toga svi svesni, ali ako čekamo da se oni poboljšaju i postanu bolji izgubićemo još ko zna koliko godina i to bi bilo jako neodgovorno, kako prema građanima Niša, tako i prema našem gradu, koji će potpuno biti razoren ako građani Niša ne donesu odluku da se mora prekinuti ovo epsko propadanje našeg grada i da je promena vlasti nasušno i životno pitanje - navodi Milić.

Smatra da su najveće šanse za promenu vlasti upravo u Nišu, a za Južne vesti je ranije rekao da je njegovoj grupi građana svejedno kog datuma će biti niški izbori, ali da je važno da svi budu istog datuma i da bi sve ostalo bila "farsa" i da bi izazvalo brojne sumnje.

*Tekst je dopunjen izjavom Dragana Milića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    17:47 // 19. 4. 2024.

    Bolju opoziciju "grad" Niš ne može da iznedri ma koliko se svi batrgali i iznalazili im nedostatke!Na trepavice da dubi "narod" boljih opozacionara nema a razlog je vrlo jednostavan-"kakav narod takva i opozicija"! "Narod" misli da je pametan,opozicija takodje a "pozicija" - oni su tek nedopraveni, zamlateni, utepani što su i dokazali zadnjih 12 godina. Ja jesam BOT ali za sebe i moju pamet. A vi?

  • Slaviša

    10:26 // 19. 4. 2024.

    Cilj Sns sekte i instrukcije koje dobijaju sns botovi u INTERNET TIMU su pravljenje loše slike o celokupnoj opoziciji i etiketiranju raznih ljudi kao da zapravo oni tajno rade za SNS sektu. Jako lukavo,podlo i bedno. Samo složno i jedinstveno bez podela da pobedimo ove sektaše i da ih makar očistimo iz Niša! Realno svima su se smučili

  • Milos

    10:11 // 19. 4. 2024.

    bravo, svaka cast za "jedinstvo". Nista ne mozete da se dogovorite. Zemlja vise od deceniju grca a vi ne znate gde bijete. Sramota da vas bude. I ovo energije sto ima u ljudima trosite bez mozga. Pa i sto pa da ne trosite kad nije vasa energija, briga vas. A narod ko ovce, samo izvedes na ispasu i toliko. Sramota da vas bude, nesposobnjakovici jedni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: