Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 25. 12. 2018.

| Politika

Niška opozicija predsedniku Skupštine: Bulatović troši 70% vremena, zaštitite nas od torture

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Skupština grada
Da li če Bulatović manje pričati?; Foto: JV

Na poslednjem skupštinskom zasedanju gradonačelnik Bulatović govorio je 13 sati a ukupno troši 70% vremena diskusije, kaže niška opozicija, pa traži od predsednika Skupštine Radeta Rajkovića da zaštiti odbornike od “bespotrebne jalove jednostranačke-izborne torture” i da govornica bude jednaka za sve.

Kao nekome ko treba da čuva demokratska načela Skupštine, opozicija se otvorenim pismom obratila predsedniku parlamenta Radetu Rajkoviću i podsetila ga da je predsednik svih, a ne samo SNS odbornika. Demokratska stranka, Niška inicijativa i grupa “Niš, moj grad” navode da gradonačelnik Bulatović kontinuirano drži konferencije za štampu za skupštinskom govornicom.

Gradonačenik govori 70% vremena trajanja zasedanja i to košta više hiljada eura građane Niša. Selektivno primenjujete Poslovnik, kršite prava odbornika na javljanje i repliku, oduzimate im reč kada vam za to daje znak Gradonačelnik, pa se pitamo da li Vi uopšte vodite Skupštinu? - poručuje opozicija Rajkoviću.

Opozicione grupe žale se i da se nikad ne dogovaraju o dnevnom redu, već im predsednik Skupštine i vlast samo saopšti detalje sednice.

Između ostalog, i zato traže od predsednika Skupštine da spreči “ruglo i kontinuiranu kampanju vlasti u koju se pretvorila Skupština Grada”.

Napominjemo opet da je na zadnjoj sednici Gradonačelnik govorio 13 sati pa Vas molimo, da građane i nas odbornike zaštitite od ove bespotrebne jalove jednostranačke-izborne torture i budete, predsednik Skupštine, jednak za sve - navodi opozicija.

Prva prilika za testiranje uspeha ovog apela opozicije jeste sutrašnja sednica gradskog parlamenta, koja je zakazana za 9 sati, a na kojoj će se između ostalog pričati o programu razvoja Niša, brojnim Planovima detajen regulacije i školskim odborima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nesa

    11:14 // 26. 12. 2018.

    pa imate subotu pa zovite narod
    zasto biti pasivan
    zasto se stalo sa pricom o Konstantinu?

  • Nišlija pre svega

    02:57 // 26. 12. 2018.

    a on ume da govori? prosto da čovek ne poveruje, jer sve što su ga do sada pitali nije mogao da komentariše.....

  • Dragana

    01:47 // 26. 12. 2018.

    Kao da se dogovaraju Gradonačelnik i Banana. Oni potroše 95% vremena, pa pomislim da rade kod Vitka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: